Putin i Erdogan hvalili jedan drugog u vezi sa Sirijom

Izvor: RTS, 08.Jul.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan hvalili jedan drugog u vezi sa Sirijom

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se, završnog dana samita G20, sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i pohvalio njegov doprinos naporima za postizanje mira u Siriji, prenosi AP.
Navodi se da je Putin na početku sastanka sa šefom turske države kazao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Erdoganov stav "omogućio popravljanje situacije u Siriji".

AP navodi da je slične pohvale izneo i Erdogan na račun Putinove uloge (u Siriji). Erdogan je rekao da su napori koje čine Rusija i Turska "dali jasan primer međunarodnoj zajednici".
Na marginama samita G20, predsednik Rusije je prilikom susreta sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom, izrazio nadu u razvoj odnosa Moskve i Brisela, uprkos trenutnim problemima, prenosi Tas.
"Mi smo u u kontaktu, uprkos problemima koje imamo", rekao je Putin.

Ruski predsednik je kazao i da je sa Junkerom imao "korisne razgovore" na Međunarodnom ekonomskom forumu 2016. u Sankt Peterburgu, a da je "u aprilu Moskva ugostila gospođu (visoku predstavnicu EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiku) Mogerini".
"Još jedan njen sastanka sa našim ministrom spoljnih poslova zakazan je za 11. jul u Briselu", naveo je Putin.
Tas navodi da je Junker takođe potvrdio da Evropska komisija želi da ravije dijalog sa Rusijom i nastavi da radi na pronalaženju mogućnosti za saradnju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.