Ruski predsjednik govori na paradi u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2014, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski predsjednik govori na paradi u Beogradu

BEOGRAD - Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji će 16. oktobra posjetiti Srbiju, održaće govor na vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, pišu beogradske "Večernje novosti".

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin rekao je da će Putin započeti posjetu 16. oktobra oko podneva.

Putin će se u Palati "Srbija" na Novom Beogradu susresti s predsjednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem i sa srpskim rukovodstvom prisustvovati potpisivanju nekoliko značajnih sporazuma.

Osim učešća na vojnoj paradi, Putin će položiti vijence na Groblje oslobodilaca Beograda, a zatim će u popodnevnim satima otputovati u Milano.

Čepurin je naglasio da Putin u Beograd ne donosi nikakve ultimatume niti specijalne zahtjeve i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije u vezi sa ukrajinskom krizom.

"Posjeta ima simboličan i pozitivan smisao i za Srbiju i za Rusiju i za Evropu. Beograd su oslobodili partizani i Crvena armija, bez bombardovanja i razaranja grada. Mnogi životi su na taj način spaseni", rekao je Čepurin.

On je ukazao na to da je posjeta prilika da rukovodstva dvije zemlje otvoreno "oči u oči" razmijene mišljenja i razmotre mogućnosti saradnje.

"Večernje novosti" navode da će u ruskoj državnoj delegaciji biti oko 150 ljudi i da će na Aerodrom "Nikola Tesla" doletjeti u 3 aviona.

Interesovanje medija za praćenje Putinove posjete je ogromno, a samo iz Rusije dolazi 70-ak novinara.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.