Izvor: Piplmetar.rs, 22.Maj.2024, 18:31

Pozajmica od 360.000.000 nije vraćena, pa Inter ima nove vlasnike

Novi šampion Italije Inter iz Milana dobio je nove vlasnike, pošto ga je preuzeo američki investicioni fond „Oaktree Capital Management L.P“.
Ovaj investicioni fond je preuzeo klub pošto pozajmica „Suning Group“ od 368.000.000 evra nije vraćena, a dogovor nije postignut.
To je bila direktna pozajmica kojom je planirano da se saniraju gubici nastali usled pandemije korona virusa, sa rokom vraćanja od tri godine.
Nakon toga dve strane su se sporazumele da ukoliko novac ne bude vraćen do navedenog roka američki fond preuzme većinski deo akcija od kineske kompanije „Suning“, što se na kraju i dogodilo.
⚫️🔵 Inter are now officially owned by American fund Oaktree.
Oaktree Capital...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.