Nema plave šljake: Nole do finala preko Janka ili Mareja, Rafa i Rodžer na drugoj strani

Izvor: Blic, 06.Maj.2013, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema plave šljake: Nole do finala preko Janka ili Mareja, Rafa i Rodžer na drugoj strani

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je slobodan u prvom kolu Mastersa u Madridu, a u narednoj rundi će se sastati sa boljim iz meča Grigor Dimitrov - Havijer Marti. Na njegovoj strani žreba je i Janko Tipsarević, kao i Endi Marej, dok su na suprotnoj, između ostalih, Rodžer Federer i Rafa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nadal.

Đoković je sa Dimitrovim igrao dva puta, ove sezone u Indijan Velsu i prošle u Šangaju i oba puta je bio pobednik, dok se sa Martijem, 205. na ATP listi do sada nije sastajao.

Ako preskoči prvu prepreku, Novak bi mogao na megdan Stanislasu Vavrinki, a u četvrtfinalu bi mogli da ga sačekaju Žo-Vilfred Conga, Fernando Verdasko ili Miloš Raonić. Najteži rival pre finala mogao bi da mu bude Endi Marej.

Britanski teniser bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Jankom Tipsarevićem, kome je rival u prvom kolu Huan Monako. Drugi srpski reket bi za protivnika mogao da ima Kevina Andersona ili kvalifikanta, a zatim i Tomaša Berdiha.

Na drugoj strani žreba su drugi nosilac Rodžer Federer i Rafa Nadal. Švajcarac se vraća na teren posle odmora od dva meseca i njegovu spremnost u Madridu će prvi testirati Radek Štepanek ili Bernard Tomić.

Nadal je postavljen za petog nosioca i slobodan je u prvom kolu kao i Federer, a u drugom će igrati protiv kvalifikanta ili Benoe Pera. U njihovom delu kostura je i treći srpski predstavnik na Mastersu u španskoj prestonici, Viktor Troicki koji se u prvom kolu sastaje protiv domaćeg tenisera Marsela Granonjersa.

Masters u Madridu se ponovo igra na tradicionalnoj crvenoj podlozi, posle neuspelog pokušaja uvođenja plave šljake, na koju su teniseri prošle sezone imali brojne primedbe.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nadal: Ne vidim sebe kao pobednika u Madridu, mogu da igram još bolje

Izvor: Blic, 06.Maj.2013

Rafael Nadal je ove sezone igrao u šest finala, osvojio četiri turnira posle sedmomesečne pauze zbog povrede kolena, a uoči početka Mastersa u Madridu kaže da će najbolje partije tek da prikaže...Nadal je umeo da podseti na igre iz najboljih dana, iako je na nekim mečevima bio vidljiv trag od...

Nastavak na Blic...

Madrid: "Bejbi Federer" testira Đokovića

Izvor: Sportal.rs, 07.Maj.2013, 08:59

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u utorak oko 20 časova započinje učešće na Mastersu u Madridu. Prvi rival srpskog igrača biće Bugarin Grigor Dimitrov, koji je u prvoj rundi nadigrao Španca Havijera Martija sa 6:2, 6:4.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.