Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2021, 16:24

Viktor kači reket o klin! Troicki u Londonu završio karijeru

Nekada bio 12. teniser sveta

Poraz od Brendona Nakašime u drugom kolu kvalifikacija za Vimbldon bio je poslednji meč u karijeri Viktora Troickog.

Srpski as je najavio uoči puta za London da će mu Vimbldon biti „poslednji juriš“, ali nije uspeo da se domogne glavnog žreba i da na velikoj sceni odigra svoj poslednji ples.

Sa 35 godina Troicki je rešio da stavi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tačku na karijeru, jer nije uspevao da se vrati na nekadašnji nivo kada je bio 12. igrač sveta. To je bio najveći domet srpskog asa, ostvaren u junu 2011. godine.

Bilo je to „najluđi“ period našeg tenisa kada je u nekoliko meseci Srbija prvi put dobila najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića na Vimbldonu, a reprezentacija osvojila Dejvis kup i tu je ključnu pobedu odneo upravo Troicki, u petom meču, protiv Mikalea Ljodre sa 3:0. Bio je to, možda, najveći, odnosno, najvredniji Viktorov trijumf u karijeri. U svakom slučaju, tog leta je i on najdalje dobacio na ATP listi.

Pre godinu i po dana Troicki je osvojio i ATP Kup sa reprezentacijom Srbije.

Tokom karijere u ATP karavanu Viktor je osvojio četiri titule, u Kuala Lumpuru, Moskvi, Štutgartu i Čenaju. Zaradio je od turnira nešto više od 8.500.000 dolara.

Što se tiče grend slemova, Troicki je najdalje stizao do četvrtog kola na Australijan openu, Rolan Garosu i Vimbldonu, dok je na US openu dva puta bio četvrtfinalista.

Srpski as će svakako ostati u tenisu, pošto je prošle godine izabran za selektora reprezentacije.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.