Troicki bolji od Faua, Del Potro lako protiv Tipsarevića

Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki bolji od Faua, Del Potro lako protiv Tipsarevića

Janko Tipsarević je završio učešće na turniru u Majamiju posle relativno laganog poraza od Huana Martina del Potra rezultatom 6:4, 6:1, za 68 minuta igre. Za razliku od njega, Viktor Troicki je nastavio sa odličnim partijama i savladao je "laki luzera" Bjorna Faua sa 6:4, 6:3, za 76 minuta igre.

Tipsarević nije imao puno šanse da se suprotstavi favoritu, koji je bez problema čuvao svoj servis i odličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kretnjom i preciznim udarcima kažnjavao greške srpskog tenisera. Del Potro je prvi set upisao zahvaljujući brejku u trećem gemu, a u nastavku mu je posao bio neuporedivo lakši. Uobičajeni pad u igri Tipsarevića doneo je dva promašena zicera i poklon brejk za Argentinca na samom startu drugog seta, ubrzo je na semaforu bilo i 3:0 pa se samo čekao kraj. Del Potro je nastavio da niže vinere, dok je Janko igrao potpuno van ritma i uglavnom je pravio samo serije auta i pogodaka u mrežu sve do konačnih 6:1.

U isto vreme, činilo se da će Viktor Troicki završiti svoj meč, ali se on ipak malo produžio. U prvom setu susreta sa Nemcem Bjornom Fauom Troickom je bila dovoljna jedna brejk lopta da prelomi rezultat i potvrdi odličnu formu. U drugom delu meča Viktor je dugo bio još bolji i ekspresno je poveo sa 4:0. Fau je tada konačno, uz dosta problema, sačuvao svoj servis i upisao svoj prvi gem u setu. "Laki luzer" se na kratko vratio u meč zahvaljujući opuštenijoj igri svog rivala i stigao je do 4:3, ali je to bilo sve od njega. Troicki je "dodao gas" i vezao nova dva gema za plasman u osminu finala u kome će igrati protiv pobednika četvrtog nosioca Endija Marija, koji je pobedio Nikolasa Masua sa 6:4, 6:4.

Turnir u Majamiju se igra za nagradni fond od 4.500.000 dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MAJAMI: Del Potro zaustavio Janka

Izvor: Mondo, 30.Mar.2009

Huan Martin del Potro bio je prejak protivnik za Janka Tipsarevića na turniru u Majamiju. Argentinac je u trećem kolu takmičenja nadigrao srpskog tenisera posle 68 minuta igre rezultatom 6:4, 6:1.

Nastavak na Mondo...

Tipsarević ispao od Del Potra

Izvor: B92, 30.Mar.2009

Argentinac Huan Martin del Potro savladao je Janka Tipsarevića sa 2:0 (6:4, 6:1) u trećem kolu ATP turnira u Majamiju. ..U meču koji je trajao sat i osam minuta Del Potro je sjajno servirao (92% prvi servis), što mu je i donelo daleko veći broj vinera (26, Tipsarević 9). Tipsarević je imao dve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.