Troicki: U Banjaluci sam postao top igrač

Izvor: BanjalukaLive.com, 08.Sep.2014, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki: U Banjaluci sam postao "top igrač"

U Viktoru Troickom se probudio srpski inat. Poslije jednogodišnje suspenzije zbog "kršenja doping pravila" krenuo je od nule i polako, ali sigurno krenuo uzlaznom putanjom na ATP listi.Osvojio je nedavno čelendžer u italijanskom Komu, što mu je bio prvi trofej poslije kazne, a cilj mu je da se do kraja godine ponovo vrati u najboljih 100 igrača današnjice. U sklopu planiranog puta ka "Top 100", srpski teniser se po treći put obreo u Banjaluci, gdje će igrati na čelendžeru >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << vrijednom 75.000 dolara (+hospitaliti), ali i 100 bodova, koji su u njegovom slučaju mnogo važniji. "Lijepe uspomene me vežu za Banjaluku. Moj prvi dolazak je bio 2005. na ovaj turnir i tada sam izgubio finale. Ali, tada sam prvi put shvatio da mogu igrati na visokom nivou što me kasnije dovelo do 12. mjesta na ATP listi. Drugi put sam zajedno sa Novakom Đokovićem igrao egzibicioni meč i sada sam po treći put ovdje", počeo je priču Troicki sa banjalučkim novinarima na terenima Teniskog kluba Mladost, koji po 13. put organizuje ovaj turnir. "U Banjaluci je sve super, osjećam se kao kod kuće, a najbolje od svega je klopa", uz osmijeh je priznao Troicki i onda nastavio u ozbiljnijem tonu: "Prvi plan poslije suspenzije mi je povratak u Top 100. Kad završim učešće ovdje putujem u Kinu, gdje ću igrati na nekoliko turnira i pokušati da skupim što više bodova. Osjećam se dobro, vjerujem da mogu svojim igrama da napredujem na ATP listi. A u narednoj sezoni ćemo vidjeti. Prvi cilj je plasman među 100 najboljih". Troicki se naravno osvrnuo i na nepravdu zbog koje je godinu dana bio bez "bijelog sporta". "Izišao sam jači iz svega, probali su da me unište, ali nisu uspjeli. Proradio mi je inat, ali imao sam veliku podršku kolega iz Dejvis kup reprezentacije Srbije. Nole mi je mnogo pomogao, čak je i sam zbog toga imao problema...Zahvalan sam mu beskonačno, ali i Janku Tipsareviću i Nenadu Zimonjiću na velikoj podršci". O hrvatskom teniseru Nikoli Mektiću, koji je njegov prvi protivnik u Banjaluci, ima lijepo mišljenje iako je naglasio da ne zna u kakvoj je formi. "Najvažnije je da odigram dobro bez obzira na protivnika. Jedva čekam da iziđem na dvoboj i osjetim banjalučku šljaku". Na kraju je pomalo ostao zbunjen na pitanje šta bi uradio kad bi sad sreo doktorku zbog čijih savjeta je bio suspendovan na godinu dana. "Ne znam kako bih reagovao kad bi je sreo. Ja sam zbog njenih savjeta dobio žestoku kaznu, a ona i dalje radi svoj posao bez ikakvih sankcija. To je nepravda! Stvarno ne znam, kako bih reagovao". Na opasku direktora banjalučkog turnira Milana Radakovića da bi "kao džentlmen popio kafu s njom", Troicki je kratko procijedio: "Sigurno ne"! (MONDO)
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Troicki: Ne znam šta bih radio da sretnem doktorku

Izvor: Mondo, 08.Sep.2014

"Ali, sigurno da ne bih popio kafu sa njom", kaže Viktor Troicki na pitanje kako bi reagovao da naiđe na doktorku zbog čijih saveta je "zaradio" jednogodišnju suspenziju...U Viktoru Troickom se probudio srpski inat. Poslije jednogodišnje suspenzije zbog "kršenja doping pravila" krenuo je od nule...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.