TROICKI: VEOMA SAM RAZOČARAN

Izvor: Kurir, 01.Jun.2011, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TROICKI: VEOMA SAM RAZOČARAN

PARIZ - Viktor Troicki propustio je retku priliku da se plasira u četvrtfinale gren slem turnira u Rolan Garosu, jer je Britanca Endija Mareja imao "u ruci" i nedostajao mu je samo korak do najvećeg uspeha u karijeri.

U nastavku juče prekinutog meča zbog mraka Troicki je danas u petom setu imao prednost od 5:2, ali mu je u prelomnim trenucima pala koncentracija, pa je od "gotovog napravio veresiju".

"Veoma sam razočaran. Teško mi pada ovaj poraz, možda mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je i najteže u dosadašnjoj karijeri. Bio sam nervozan, protivnik je to umeo da iskoristi", izjavio je neraspoloženi Troicki.

Drugi reket Srbije osvrnuo se na neuobičajenu situaciju kada je u petom setu osvojio poen pri rezultatu 3:2 i 0:15, a sudija naložio da se ponovo odigra nakon što je dečak sakupljač loptica ranije ušao na teren.

"Tako nešto do sada nisam video, verujem da nikada takva situacija nije viđena ni na TV. Dete je samo skočilo i 'uprskalo' moj poen, ali ne mogu da ga krivim. Samo sam bio malo razočaran", rekao je Troicki.

On je istakao da Marej nije uradio ništa loše kada je nakon tog malog incidenta nastavio da igra.

"Klinac je to nenamerno uradio, a Marej je samo nastavio da igra. Isto bih uradio i ja da je bila obrnuta situacija. Neverovatno je, međutim, kako sam grešio u nastavku seta, bio sam zaista preterano nervozan", rekao je Troicki, koji je osvojio odlučujući poen u trijumfu reprezentacije Srbije nad Francuskom, u finalu Dejvis kupa prošlog decembra u Beogradu.

Marej je posle meča bio ushićen, jer je smogao snage da napravi veliki preokret i vrati se "iz mrtvih".

"Napravio sam neverovatan povratak. Borio sam se znajući da moram da budem agresivan, jer sam imao veliki zaostatak. Na sreću, stvari su se okrenule u moju korist", izjavio je četvrti teniser sveta.

"Troicki je igrao zaista dobro. Međutim, nisam se predavao nijednog trenutka, iako sam se pomalo plašio pogoršanja povrede članka. Služili su me udarci, a protivnik je postajao sve nervotniji i na kraju sam uspeo", rekao je Marej, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Huana-Ignasija Čele.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.