Pobede Ivanovićeve, Đokovića i Vemića

Izvor: RTS, 28.Mar.2009, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Ivanovićeve, Đokovića i Vemića

Ana Ivanović je savladala ukrajinku Mariju Koricevu sa 2:0 (6:0, 6:3). Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Novak Đoković u singlu i Dušan Vemić u dublu ostvarili su pobede na turniru u Majamiju koji se igra za nagradni fond od 4.500.000 dolara.

Ana Ivanović je krenula silovito. Ukrajinka nije imala načina da joj se suprotstavi. Vrzo Srpkinja stiže do prvog brejka, nastavlja sa odličnom igrom, osvaja gem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za gemom. U prvom setu bilo je - 6:0. Koriceva je nemoćna, svi njeni pokušaji da se ozbiljnije suprotstavi našoj teniserki su bili neuspešni.

Prvi gem u drugom setu osvaja naša teniserka. Ukrajinka uspeva da izjednači na 1:1 u gemovima i da parira Beograđanki sve do 4:3. Ana je tada napravila brejk i povećala prednost na 5:3. U narednom gemu naša teniserka osvaja i svoj servis za konačnih 6:3 u drugom setu. Ovom pobedom Ana Ivanović se plasirala u treće kolo.

Naš najbolji teniser Novak Đoković, koji je postavljen za trećeg nosioca, u drugom kolu igrao je protiv Frenka Dančevića, Kanađanina srpskog porekla (117. na ATP listi).  Novak je ostvario ubedljivu pobedu rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Srpski teniser ni u jednom trenutku nije doveo u pitanje plasman u dalji tok takmičenja, a meč je trajao 70 minuta. Đoković će u sledećem kolu igrati protiv Francuza Pol-Anrija Matjea. 

Do prvog i jedinog brejka u uvodnom setu Đoković je došao u četvrtom gemu, a zatim je poveo sa 4:1. Do kraja prvog seta Đoković je rutinski osvojio još dva gema na svoj servis i poveo sa 1:0.  U drugom setu srpski teniser napravio je brejk u trećem gemu, a nedugo zatim povisio je ne 3:1. Poslednji, treći put na meču Đoković je oduzeo servis protivniku u sedmom gemu za 5:2, a zatim je na svoj servis završio meč. Turnir masters serije u Majamiju igra se za ukupni nagradni fond od devet miliona dolara.

Jelena Janković u drugom kolu u subotu igraće sa Žizelom Dulko iz Argentine, koja je u prvom kolu savladala Lourds Dominges iz Španija sa 6:2, 6:4.

U konkurenciji dublova Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlović pobedili su svoje protivnike iz Argentine Akasusa i Arnolda sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6, 10:4.  Iako početak meča nije mnogo obećavao, jer su Vemić i Karlović izgibili prvi set, dobili su naredna dva seta i zabeležili su pobedu. 

Janko Tipsarević savladao je Argentinca Huana Akasusa sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6;3. U drugom kolu sastaće se sa Jirgenom Melcerom.

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je u prvom kolu Francuza Nikolasa Devildera 60. igrača na svetskoj listi, sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3. U meču koji je trajao 65 minuta naš teniser je je napravio pet brejkova. Sledeći protivnik Troickog biće David Nalbandijan, 14. nosilac na turniru (subota 16.00 časova).

 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.