Gštad: Troicki sigurno do 1/4f

Izvor: B92, 24.Jul.2014, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gštad: Troicki sigurno do 1/4f

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je u drugom kolu turnira u Gštadu sa Andreja Golubjeva rezultatom 6:3, 6:4 i plasirao se u četvrtfinale.

Nekada 12. teniser na ATP listi se vratio na teren posle suspenzije zbog kršenja pravila o doping kontroli, a u prvom susretu u Gštadu savladao je Dominika Tijema.

Troicki je išao od očaja do sjaja u prvom setu, malo je nedostajalo da izgubi prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gem, ali je potom vezao tri bez izgubljenog poena. U drugom nije uspevao da uzme brejk protivniku, sve do devetog gema.

Troicki je veoma nesigurno počeo meč, protivniku je dozvolio čak tri brejk lopte pri svom prvom servis gemu, ali je uspeo da sa četiri uzastopna poena spreči gubitak servisa.

Nešto sporiji ulazak u meč nije uticao na Troickog, posle izjednačenja sledeća tri gema je dobio bez izgubljenog poena, ostvario jedan brejk i poveo sa 4:1.

Troicki je imao priliku da završi set, ostvario novi brejk, međutim u sledećem je Golubjev uzvratio i smanjio na 5:2. Srpski teniser je imao i jednu set loptu, ali je Kazahstanac sa tri uzastopna poena produžio set, a potom i rešio sledeći u svoju korist, 5:3.

Ipak, to je bilo sve od pokušaja Golubjeva, Troicki je u sledećem servis gemu bio siguran i poveo sa 1:0, posle tačno pola sata igre. U prva četiri gema drugog seta oba tenisera su imala po dve brejk lopte, međutim nisu uspeli da ih iskoriste, 2:2.

Sve do devetog gema teniseri su održavali svoj servis, a onda je Troicki napravio brejk i stigao do prilike da servira za drugi set, 5:4. Teže od očekivanog Troicki je stigao do finalnog gema, tek četvrtu meč loptu je iskoristio i plasirao se u četvrtfinale gde će se sastati sa pobednikom duela između Jan-Lenard Štrufa i Fernanda Verdaska.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gštad - Viktor pregazio i Golubjeva!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2014

Povratnik na ATP scenu Viktor Troicki dokazao je da se uželeo tenisa pošto je u osmini finala turnira u Gštadu lako izašao na kraj sa Kazahstancem Aleksandrom Golubjevim.

Nastavak na Sportske.net...

Troicki na tri koraka od prve titule posle suspenzije!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jul.2014

Srpski teniser u drugom kolu ATP turnira u Gštadu pobedio je Andreja Golubjeva sa 6:3, 6:4

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.