VUČIĆ NA DODELI ŽIVOTNOG DELA DUDI IVKOVIĆU: Obeležavanje 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021, 10:47

VUČIĆ NA DODELI ŽIVOTNOG DELA DUDI IVKOVIĆU: Obeležavanje 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički

Podsetimo, u junu 2018. Aleksandar Vučić se sastao sa delegacijom Sportskog društva "Radnički", sa kojom je razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Svečanost se održava u Muzeju Jugoslavije povodom obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički sa početkom u 11.00 časova.

.

On je tada prihvatio predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja 100. godišnjice postojanja Radničkog.

- Ovo je ogromna odgovornost i obaveza, da svojim autoritetom pomognem obnovi velikih sportskih uspeha koje je Radnički postigao na terenu - rekao je predsednik Srbije tada.

Takođe, zahvalio se Dušanu Dudi Ivkoviću, Ljubinku Toši Veselinoviću, Saši Jovićeviću i Radetu Miriću, predstavnicima SD Radnički, na velikoj časti koja mu je ukazana.

Podsetimo, petnaest radnika raznih struka 20. aprila 1920. na prvom spratu Građevinsko-zanatske škole u Ulici kraljice Natalije su osnovali BRSK (Beogradski radnički sportski klub), prvo radničko sportsko društvo u Srbiji. Jedan od osnivača i prvi predsednik "Radničkog" je bio Ivan Krstić.

U početku je imao samo fudbalsku sekciju, ali su vremenom formirane i sekcije u rvanju, boksu, šahu, stonom tenisu, biciklizmu i atletici. U periodu do Drugog svetskog rata Radnički je imao i muzičku, dramsku, tamburašku sekciju, kao i hor. U okviru sportskog društva trenutno postoji četrnaest klubova.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ BIO NA DODELI ŽIVOTNOG DELA DUDI IVKOVIĆU: Obeleženo 100 godina od osnivanja SD Radnički

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2021

Sportsko društvo Radnički obeležava veliki jubilej - sto godina od osnivanja..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prisustvovao svečanoj dodeli plakete za životno delo legendarnom jugoslovenskom i srpskom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću...Svečanost se održala u Muzeju Jugoslavije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.