UPOZORENJE! Snažno nevreme TUTNJI ka Srbiji! Posle 21h očekuju nas padavine

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2018, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPOZORENJE! Snažno nevreme TUTNJI ka Srbiji! Posle 21h očekuju nas padavine

Pripremite se!

Jako olujno nevreme zahvatilo je danas posle podne južne delove Slovenije i istočnu Hrvatsku, a tokom večeri očekuje se da će se kišni oblaci premeštati ka istoku.

Pročitajte i:

Slovenački meteorološki zavod podigao je uzbunu na najviši "crveni" nivo.

Lokalni slovenački mediji prenose da je najgore bilo uz granicu sa Hrvatskom, u pokrajini Bela Krajina koja se graniči s Karlovačkom županijom gde je veliku štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izazvao grad veličine teniske loptice.

Uništeno je dosta automobila i krovova, a velika šteta je i na poljoprivrednim površinama, a nevreme će se, kažu meteorolozi do kasnih noćnih sati proširiti na celu Sloveniju.

Stručnjaci kažu da je reč o atipičnoj oluji koja se javlja samo nekoliko puta godišnje.

Hrvatski mediji javljaju da je olujno nevreme uz kišu, grad i snažan vetar pogodilo područje Rijeke gde su neke saobraćajnice pod vodom.

Kiša je počela da pada i u Zagrebu, a u Istri je zabeležen grad.

Tokom večeri i noći moguće je olujno nevreme, grad i obilne padavine za svega par sati i u ostatku Hrvatske.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLјAVINSKE NEPOGODE

Oblačnost koja na području jugozapadne Srbije uslovlјava plјuskove sa grmlјavinom uz lokalnu pojavu grada i pojačan vetar, tokom večeri i noći premeštaće se preko zapadnih i centralnih krajeva Srbije, dalјe na sever.

Na području Beograda plјuskovi sa grmlјavinom i pojačan vetar očekuju se nakon 21 h.

Sutra na području Srbije nestabilno sa pojavom lokalnih grmlјavinskih nepogoda sa jakim plјuskom (preko 20 mm za 3 h), gradom i olujnim vetrom - kažu iz RHMZ

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.