Izvor: Danas, 28.Sep.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki, Ana i Jelena „probijaju led“

Beograd - Četvoro srpskih tenisera startovaće danas na turniru u Pekingu. U pojedinačnoj konkurenciji na teren će prvo istrčati Ana Ivanović koju očekuje duel sa veoma talentovanom Belindom Benčić. Posle dobrih partija u poslednje vreme Viktor Troicki zaslužio je specijalnu pozivnicu od strane organizatora turnira u prestonici Kine. Čuveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Mihail Južni biće njegov prvi rival.

Nešto kasnije na teren će i Jelena Janković, a njena protivnica biće Aliza Korne iz Francuske. U konkurenciji parova Nenad Zimonjić i Danijel Nestor sastaće se sa italijansko-argentinskom kombinacijom Fabio Fonjini - Leandro Majer.

Troicki je u dosadašnjoj karijeri čak u šest navrata igrao protiv iskusnog ruskog tenisera. Ostvario je po tri pobede i poraza. Poslednji put sastali su se na Vimbldonu 2013. godine kada je Južni bio više nego ubedljiv. Viktor se nalazi u sasvim solidnoj formi. Na prethodnom turniru u Šenženu domogao se četvrtfinala.

Ana Ivanović uživa u ovoj sezoni. Do sada je osvojila četiri turnira i kao šampionka Tokija dolazi u Peking. Srpkinja se u dosadašnjoj karijeri nikada nije sastala sa sedamnaestogodišnjom Švajcarskinjom poreklom iz Češke. Jelena Janković, barem prema statistici, trebalo bi da ima najlakši zadatak na startu turnira u Pekingu. Ona se u tri navrata sastajala sa Alizom Korne i bila je uspešna u isto toliko navrata. Njih dve poslednji put sastale su se u Parizu daleke 2009. godine.

Nagradni fond turnira je 3.755.000 dolara, a pobedniku će pripasti 600.000 američkih novčanica i 500 bodova.

Nadal: Novak je jedan od najboljih

Rafael Nadal debitovaće na turniru u Pekingu posle tri meseca pauze zbog povrede ruke. On je 2005. slavio na navedenom takmičenju. Španac je svestan da će teško ponoviti rezultat, s obzirom da će mu na putu biti Novak Đoković, četvorostruki šampion Pekinga, koji nikada nije poražen u prestonici Kine. „On je jedan od najboljih tenisera koje sam gledao. Očekivano, voli da igra ovde, ali videćemo šta će se desiti ove godine“, naveo je Nadal.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Tenis,   Nenad Zimonjić

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zimonjić i Nestor dozvolili iznenađujući preokret i eliminisani na startu Pekinga

Izvor: Blic, 29.Sep.2014, 09:48

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor poraženi su na startu turnira u Pekingu nakon preokreta od italijansko-argentinske kombinacije Fabija Fonjinija i Lenarda Majera sa 3:6, 6:3, 10:6...Ovo je sigurno najveće iznenađenje u Pekingu, i to ne samo u dubl konkurenciji, jer su Danijel i Nenad bili postavljeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.