Sud reagovao: Zatvara se granica, nema više protesta

Izvor: B92, 12.Feb.2022, 00:47

Sud reagovao: Zatvara se granica, nema više protesta

Glavni sudija Višeg suda u Ontariju Džefri Moravec naredio je danas prekid petodnevne blokade mosta Ambasador.

On povezuje kanadski grad Vindzor u pokrajini Ontario sa američkim gradom Detroitom ometajući protok autodelova i drugih proizvoda između dve zemlje.

To je primoralo automobilske kompanije da privremeno zatvore fabrike, ili smanje proizvodnju. Još je nejasno da li će pripadnici snaga bezbednosti i kada biti poslati da sklone kamiondžije koji protestuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog ograničenja uvedenih u zemlji u borbi protiv kovida 19.

Naredba će na snagu stupiti u 19.00 po lokalnom vremenu kako bi demonstranti imali vremena da odu.

U pokrajini Ontario ranije danas je uvedeno vanredno stanje.

Premijer Ontarija Dag Ford je izjavio da učesnicima blokada prete kazne do godinu dana zatvora i maksimalna novčana kazna od 100.000 dolara, kao i moguće oduzimanje licenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.