Štrand je baza za treninge OK Novi Sad Maneks i juniorske reprezentacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2022, 20:04

Štrand je baza za treninge OK "Novi Sad Maneks" i juniorske reprezentacije

Novosadska plaža Štrand proteklih mesec dana poslužila je kao baza za treninge odbojkaškog kluba "Novi Sad Maneks", čiji će igrači naredne sezone debitovati u Prvoj ligi Srbije. Zajedno sa njima, priprema se i juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije.

Odbojkaši Novog Sada koriste svaki slobodan trenutak ovog leta, pred debitantsku sezonu u Prvoj ligi Srbije. Drugi novosadski prvoligaš odlučio je da junski odmor provede radno, kako bi se ispunili zacrtani ciljevi za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narednu sezonu.

"Novi sad Maneks ulazi sa jednim pojačanim sastavom. Naš stariji brat Vojvodina nam je dala nekoliko igrača, pre svega Vujovića, Bošnjaka, Kopitića, Brborić se vratio u Novi Sad tako da ćemo imati jednu vrlo mladu i perspektivnu ekipu. Želja je da se izbegne ta borba za opstanak to nam je što kažu sigurno i to nam je jedini cilj za sada", rekao je trener OK "Novi Sad Maneks" i selektor juniorske reprezentacije Srbije Nenad Osmankač.

Šef stručnog štaba Osmankač takođe je selektor juniorske reprezentacije, koju krajem leta očekuju izazovi u vidu Balkanijade u Tirani, i Evropskog juniorskog prvenstva u Italiji za koje se igrači i stručni štab pripremaju sa najvećim ambicijama.

"Ovo je za mnoge od nas prvi put da se susrećemo sa ovakvim pripremama na pesku. Drugačija je podloga, ovde smo mesec dana, mislim da smo se solidno pripremili i odmorili dobro za nastavak sezone", kazao je juniorski reprezentativac Strahinja Kljajić.

"Mislim da je ova generacija dobra. Dva-tri igrača su čak u starijim selekcijama, nastupaju za mlađu seniorsku reprezentaciju, tako da ono što je konačno što nas očekuje osim rezultata i što bismo mi voleli jeste da iz ove generacije uđe u seniorsku reprezentaciju bar 2-3 igrača" naveo je sportski direktor Odbojkaškog saveza Srbije zadužen za mlađe muške selekcije Bogdan Sretenović.

U julu će igrači će imati dve-tri nedelje odmora od klupskih i reprezentativnih obaveza nakon čega će baš na Štrandu nastaviti sa pripremama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.