STVARA SE TEMELJ DA VLADA SRBIJE RADI JOŠ BOLJE Đorđe Milićević o tome šta nam nova izmena zakona donosi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 14:04

"STVARA SE TEMELJ DA VLADA SRBIJE RADI JOŠ BOLJE" Đorđe Milićević o tome šta nam nova izmena zakona donosi!

Šef poslaničke grupe SPS-a u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević izjavio je danas da se zakonom o ministarstvima stvara temelj da Vlada Srbije radi još bolje i da može da realizuje proklamovana načela.

Milićević je kazao da ne ulazi u to šta će biti sardžaj ekspozea mandatarke za sastav vlade Ane Brnabić, ali je ubeđen da će među njima biti šest ključnih ciljeva o kojima je govorio predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić.

- Siguran sam da je ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zakon koji se najviše puta menjao u istoriji svih zakona, jer od uvođenja višestranačja nismo imali jedan optimalan model koji je broj ministarstva neophodan za vladu. Sada činimo korak napred i pravimo upravo taj optimalan model - rekao je Milićević novinarima u Skupštini Srbije i dodao da sadržaj zakona nije rezultat političke trgovine.

Najavljujući podršku socijalista zakonu, Milićević je kazao da je zakon odraz realnih potreba građana i društva i da je potvrda da se ide ka uređenijoj i boljoj državi.

- Znam da su personalna rešenja uvek važna, ali to danas nije tema. Važno je da izaberemo najbolje i najkvalitetnije, ali je sada reč o tome da se napravi sistem koji će omogućiti vladi da radi - rekao je šef socijalista u skupštini.

Milićević je istakao da je SPS ponosan na rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu i da trasiraju put za rad buduće vlade na kojem su nastavak reformskog kursa, investicije i razvoj.

Milićević je pozdravio formiranje tri nova ministarstva, a na komentare da je osnivanje ministarstva za dijalog "marketinški trik" odgovorio da su u dijalogu koji je vođen između vlasti i opozicije na FPN-u, a nakon toga i u skupštini, ostali samo predstavnici vladajuće koalicije, te podsetio na Vučićeve reči da je neophodan "permanentan dijalog".

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.