ROSU bile na Jarinju, delegaciji Zvezde zabranjen ulazak na KiM

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU bile na Jarinju, delegaciji Zvezde zabranjen ulazak na KiM

Delegacija Crvene zvezde vraćena je sa administrativnog prelaza Jarinje dva sata pre zakazane fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Trepče iz K. Mitrovice

Grupu novinara i medijskih radnika iz Beograda na administrativnom prelazu Jarinje dočekali su ranije čelnici Srpske liste.

Mediji su se uputili ka Kosmetu kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi izveštavali sa najavljene fudbalske utakmice između Crvene zvezde i Trepče iz Kosovske Mitrovice u Kupu Srbije.

Utakmica je bila zakazana za 14 sati, ali se neće odigrati. Autobus sa Zvezdinim igračima stigao je nešto posle 11 h.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je privatnim automobilom predvodio delegaciju kluba do administrativnog prelaza Jarinje.

"Imamo zabranu ulaska na teritoriju Kosova, razlog ne znamo, zabranila je Vlada Kosova. Samo da napravimo konsultacije...", rekao je Terzić medijima

Rakić je potvrdio da su specijalne jedinice policije ROSU bile na prelazu Jarinje, ali je dodao i da su se povukle oko 10 h.

On je dodao i da "se još ništa ne zna" i da se "čekaju zvanične informacije".

Reporter B92 sa mesta zbivanja javio je ranije da je "vrlo verovatno da delegacija Crvene zvezde neće biti puštena da uđe na teritoriju Kosova i Metohije".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Fudbal,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Postojala je naredba za hapšenje članova delegacije Zvezde"

Izvor: B92, 09.Okt.2019

U danu kada je delegacija Crvene zvezde trebalo da ode na Kosmet, na prelazu Jarinje su bile prisutni pripadnici specijalne jedinice kosovske policije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.