RAT U UKRAJINI NEIZBEŽAN? NATO nije odgovorio Rusiji na najvažnije pitanje, Lavrov saopštio loše vesti

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2022, 12:51

RAT U UKRAJINI NEIZBEŽAN? NATO nije odgovorio Rusiji na najvažnije pitanje, Lavrov saopštio loše vesti

SAD i NATO juče su predali Rusiji odgovore na nacrte sporazuma o garancijama za bezbednost, koje im je Moskva uputila krajem prošle godine.

Ministar spoljnih pslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da sadržaj američkog odgovora na ruski predlog o bezbednosnim garancijama omogućava da se računa na ozbiljan razgovor, ali o sporednim temama.

Lavrov je rekao da SAD u dokumentu koji su juče dostavile Moskvi nisu odgovorile na najvažnije pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - o neširenju NATO-a na istok.

- Nema pozitivne reakcije na glavno pitanje u tom dokumentu, a glavno pitanje je naš jasan stav o neprihvatljivosti daljeg širenja NATO-a na istok i razmeštanja ofanzivnog naoružanja koje bi moglo da ugrozi teritoriju Ruske Federacije - rekao je Lavrov novinarima, prenosi RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije je naveo da će se Moskva fokusirati na objašnjavanje, kako je rekao, "lukavog stava" Sjedinjenih Država po pitanju neširenja NATO-a i nedeljivosti bezbednosti.

- Ako su nam devedese godine objašnjavali odsustvom pisanih obaveza o neširenju NATO-a, sada imamo ove pisane obaveze - rekao je Lavrov.

Naveo je da Rusija proučava odgovor SAD i dodao da će sadržaj dokumenta koji je SAD dostavio biti poznat u bliskoj budućnosti. Lavrov je naveo da su SAD rekle da bi više volele da dokument ostane u poverljivom diplomatskom dijalogu, ali da je on usaglašen sa svim saveznicima SAD i sa ukrajinskom stranom.

- Stoga, ne sumnjam da će to "procureti" u vrlo bliskoj budućnosti - rekao je Lavrov.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   NATO,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.