Ponovo otvoren vazdušni prostor iznad Indžirlika

Izvor: B92, 16.Jul.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo otvoren vazdušni prostor iznad Indžirlika

Vašington -- Vazdušni prostor iznad vojne baze Indžirlik na jugu Turske u kojoj su stacionirane američke vojne snage nakratko je bio zatvoren odlukom vlasti.

Iz te baze poleću američki avioni u bombardovanje položaja Islamske države u Iraku i Siriji. Operacije te misije su bile privremeno obustavljene dok je vazdušni prostor bio zatvoren.

Američka agencija AP prenela je da se za sada ne zna zašto je u Indžirliku nestalo struje i dodala da američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avioni koji se vraćaju sa zadatka , mogu da slete u bazu, ali da za sada ne poleću.

Agencija Frans pres ocenila je da je privremeno zatvaranje baze mera predostrožnosti posle neuspelog vojnog puča.SAD imaju 2.200 vojnika i civilnog osoblja u Turskoj, koja je članica NATO-a i ključni partner Vašingtona u tom regionu.

Oko 1.500 američkih vojnika je u bazi Indžirlik, na jugu Turske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.