Subota, 16.07.2016.

18:23

Ponovo otvoren vazdušni prostor iznad Indžirlika

Vazdušni prostor iznad vojne baze Indžirlik na jugu Turske u kojoj su stacionirane američke vojne snage nakratko je bio zatvoren odlukom vlasti.

Izvor: Beta

Ponovo otvoren vazdušni prostor iznad Indžirlika
Foto: Gettyimages

Iz te baze poleću američki avioni u bombardovanje položaja Islamske države u Iraku i Siriji. Operacije te misije su bile privremeno obustavljene dok je vazdušni prostor bio zatvoren.

Američka agencija AP prenela je da se za sada ne zna zašto je u Indžirliku nestalo struje i dodala da američki avioni koji se vraćaju sa zadatka , mogu da slete u bazu, ali da za sada ne poleću.

Agencija Frans pres ocenila je da je privremeno zatvaranje baze mera predostrožnosti posle neuspelog vojnog puča.SAD imaju 2.200 vojnika i civilnog osoblja u Turskoj, koja je članica NATO-a i ključni partner Vašingtona u tom regionu.

Oko 1.500 američkih vojnika je u bazi Indžirlik, na jugu Turske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Upozoravam vas – nastaće kolaps"

Američka ministarka finansija Dženet Jelen upozorava bankare i tehnološke rukovodice da korišćenje veštačke inteligencije (AI) u oblasti finansija pored nespornih koristi donosi i značane rizike, navodi se u pripremljenim komentarima.

17:44

5.6.2024.

1 d

Svet

Počelo je; Amerikanci prelaze reku

Južnokorejske i američke trupe započele su veliku vojnu vežbu prelaska reke, sa ciljem poboljšanja zajedničkih operativnih sposobnosti, saopštila je danas južnokorejska vojska.

8:01

5.6.2024.

1 d

Podeli: