PROFESOR STOJKOVIĆ NIJE SMENjEN: Najpoznatiji srpski genetičar ostaje šef katedre na Fakultetu u Kragujevcu

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROFESOR STOJKOVIĆ NIJE SMENjEN: Najpoznatiji srpski genetičar ostaje šef katedre na Fakultetu u Kragujevcu

Na Fakultetu u Kragujevcu demantuju spekulacije u javnosti Profesor dr Miodrag Stojković nije smenjen sa mesta šefa Katedre za matične ćelije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, kaže za "Novosti" dr Vladimir Jakovljević, dekan ovog fakulteta. Dodaje da se o smeni i ne razmišlja i tako će biti sve dok dr Stojković eventualno ne odluči drugačije. Informacije o smeni poznatog genetičara sa čelnog mesta katedre koju je i osnovao podigle su veliku prašinu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << javnosti. Poznati naučnik navodno je smenjen odlukom dekana i na to mesto je postavljena koleginica sa iste katedre Biljana Ljujić. - Jedan naš razgovor i operativni dogovor, po svemu sudeći, dobio je neke druge konotacije i, čini mi se, bespotrebno je ispolitizovan - kaže dr Jakovljević. On pojašnjava da mu je profesor Stojković kazao da će u narednom periodu imati dosta obaveza van matičnog fakulteta te da su se zato dogovorili da koleginica privremeno rukovodi katedrom, odnosno operativno ga menja dok je on odsutan. Dekan je trebalo da profesorku Ljujić imenuje za Stojkovićevog zamenika. - To je jedina istina, sve ostalo su podmetanja. Posle svega što se čulo, pričalo i pisalo odlučio sam da i taj dogovor stopiram sve dok se ponovo ne vidim i popričam sa profesorom Stojkovićem - kaže dekan. PROČITAJTE I:Genetičar Stojković smenjen s mesta šefa katedre? Profesor Stojković je šef katedre za genetiku na osnovnim i doktorskim studijama. Dekan napominje da je on veliki stručnjak i brend kragujevačkog Medicinskog fakulteta i da je velika želja da on tu i ostane i svojim ogromnim znanjem i ubuduće doprinosi razvoju ove obrazovne institucije. Takođe, planiran je i za rukovodioca Centra za matične ćelije koji je u izgradnji. Pokušali smo da o svemu popričamo i sa profesorom Stojkovićem, ali se on nije javljao na mobilni telefon. Prema nezvaničnim informacijama, nalazi se u inostranstvu. ZASTOJ U GRADNjI Gradnja Centra izvrsnosti u Kragujevcu, u čijem sastavu će biti i Centar za matične ćelije, privremeno je stala. To je u nadležnosti Univerziteta i, kako saznajemo, do zastoja je došlo zbog dešavanja oko smene i izbora novog rektora. Tokom ove nedelje biće održan sastanak čelnika Univerziteta i FMN sa predstavnicima odeljenja za upravljanje projektima i očekuje se skori nastavak radova.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković,   Kragujevac

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dekan FMN: Profesor Stojković nije smenjen, jedan razgovor je ispolitizovan

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2019

Profesor dr Miodrag Stojković nije smenjen sa mesta šefa Katedre za matične ćelije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, kaže za "Novosti" dr Vladimir Jakovljević, dekan ovog fakulteta...Dodaje da se o smeni i ne razmišlja i tako će biti sve dok dr Stojković eventualno ne odluči drugačije...Informacije...

Nastavak na Radio 021...

OBRT U SLUČAJU PROFESORA STOJKOVIĆA Najpoznatiji srpski genetičar ostaje šef Katedre za matične ćelije u Kragujevcu

Izvor: Blic, 18.Feb.2019

Genetičar profesor dr Miodrag Stojković mogao bi da ostane na funkciji šefa Katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu jer je novoizabrana profesorka Biljana Ljujić podnela ostavku na tu poziciju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.