Nekoliko hiljada demonstranata u Solunu pre Ciprasovog govora

Izvor: Beta, 08.Sep.2018, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekoliko hiljada demonstranata u Solunu pre Ciprasovog govora

Nekoliko hiljada Grka protestovalo je danas protiv sporazuma o promeni imena Makedonije i vladine ekonomske politike u Solunu pre govora premijera Aleksisa Ciprasa o novoj ekonomskoj orijentaciji vlasti."Ovo je istorijski trenutak... Posle osam godina sada možemo da se organizujemo u Grčkoj kako to mi želimo", rekao je Cipras tokom posete medjunarodnog sajma u Solunu.Grčka je 20. avgusta izašla iz programa medjunarodne finansijske pomoći od koje je zavisila osam godina tokom kojih je morala da sprovede reforme veoma teške za tamošnje stanovništvo."Sad su iza nas recesija i štednja", rekao je premijer Grčke.Više od 7.000 ljudi učestvovalo je na protestu u Solunu ne samo zbog ekonomske politike već i protiv sporazuma s Makedonijom kojim je okončan dugodecenijski spor oko imena te zemlje.Dogovorom Atine i Skoplja predvidjeno je da Makedonija do kraja godine ispred ustavnog imena doda geografsku odrednicu "severna" i da se zove Severna Makedonija.Nacionalisti se u obe zemlje suprotstavljaju sporazumu, tvrdeći da on previše daje drugoj strani.Nekoliko hiljada policajaca bilo je danas rasporedjeno u Solunu. Policija je bila primorana da baci suzavac na grupu demonstranata koja ih je gadjala kamenicama i molotovljevim koktelima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Solunu, policija koristila suzavac

Izvor: N1 televizija, 08.Sep.2018

Nekoliko hiljada Grka protestovalo je protiv sporazuma o promeni imena Makedonije i vladine ekonomske politike u Solunu pre govora premijera Aleksisa Ciprasa o novoj ekonomskoj orijentaciji vlasti..."Ovo je istorijski trenutak.. Posle osam godina sada možemo da se organizujemo u Grčkoj kako to mi želimo",...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.