Protest u Solunu, policija koristila suzavac

Izvor: N1 televizija, 08.Sep.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Solunu, policija koristila suzavac

Nekoliko hiljada Grka protestovalo je protiv sporazuma o promeni imena Makedonije i vladine ekonomske politike u Solunu pre govora premijera Aleksisa Ciprasa o novoj ekonomskoj orijentaciji vlasti.

"Ovo je istorijski trenutak... Posle osam godina sada možemo da se organizujemo u Grčkoj kako to mi želimo", rekao je Cipras tokom posete međunarodnog sajma u Solunu.

Grčka je 20. avgusta izašla iz programa međunarodne finansijske pomoći od koje je zavisila osam godina >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << tokom kojih je morala da sprovede reforme veoma teške za tamošnje stanovništvo.

"Sad su iza nas recesija i štednja", rekao je premijer Grčke.

Više od 7.000 ljudi učestvovalo je na protestu u Solunu ne samo zbog ekonomske politike već i protiv sporazuma s Makedonijom kojim je okončan dugodecenijski spor oko imena te zemlje.

Dogovorom Atine i Skoplja predviđeno je da Makedonija do kraja godine ispred ustavnog imena doda geografsku odrednicu "severna" i da se zove Severna Makedonija.

Nacionalisti se u obe zemlje suprotstavljaju sporazumu, tvrdeći da on previše daje drugoj strani.

Nekoliko hiljada policajaca bilo je danas raspoređeno u Solunu.

Policija je bila primorana da baci suzavac na grupu demonstranata koja ih je gađala kamenicama i molotovljevim koktelima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.