NBA: Skandal u najavi i večiti Alen

Izvor: Mondo, 30.Nov.2012, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Skandal u najavi i večiti Alen

Popovič odlučio da pošalje kući Dankana, Parkera, Đinobilija i Grina, što je razbesnelo komesara Šterna, a oslabljeni San Antonio umalo da pobedi Majami na Floridi. Ipak, tu je bio Alen...

NBA liga pozabaviće se odlukom vremešnog trenera San Antonio Sparsa Grega Popoviča da, mimo svih standarda, pošalje četiri ključna igrača kući umesto sa ekipom u Majami.

Zanimljivo, umalo da taj okrnjeni San Antonio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bez veterana Tima Dankana, Tonija Parkera, Manua Đinobilija i mladog Danija Grina, pobedi šampiona na Floridi.

Tek trojkom večitog "vinera" Reja Alena, 22,6 sekundi pre kraja, Hit je osigurao pobedu protiv debelo oslabljenog sastava iz Teksasa - 105:100, u noći između četvrtka i petka.

Majami je tako, teško, zadrža perfektan skor kod kuće (7-0), ali i izbegao da pokaže Popoviču kako uopšte nije pogrešio kada je na kraju iscrpljujuće turneje po Istoku, doneo odluku da one sa najviše sezona u nogama, plus Grina, pošalje kući ranije od ostalih. Komesar NBA lige Dejvid Štern pošteno se naljutio zbog Popovičeve odluke i najavio kaznu zbog "nepoštovanja igre".

Lebron Džejms predvodio je Majami sa 23 poena, pa je tako i uzeo loptu da reši stvar 30 sekundi pre kraja, pri vođstvu gostiju od 97:98. Nije uspeo u nameri da odigra "1 na 1", umalo je izgubio loptu, a kada je se ponovo dočepao, ugledao je zaboravljenog Alena i... Dogodilo se neminovno.

Ponovo smo videli jedan od najlepših izbačaja u istoriji košarke - 100:98!

"Svaki put kada se dečko okrene, moram da budem na otvorenom mestu kako bi mi dodao loptu. Tada je sve moguće", opisao je Alen saradnju koju ima sa novim saigračem Džejmsom.

Alen je uveliko počeo da se isplaćuje Majamiju, koji ga je letos doveo kao slobodnog igrača. Pogodak protiv Sparsa mu je treća trojka iz isto toliko pokušaja ove sezone kada je bilo "gusto", odnosno u poslednje 24 sekunde utakmice. Prostije rečeno, od aktuelnih 11 Majamijevih pobeda, tri su "čisto" Alenove.

Ovo je prvi put posle pet mečeva između Hita i Sparsa da je bilo neizvesno. Prethodnih pet rešeno je srednjom razlikom od 24,8 poena u korist jednog od timova, a tri utakmice završene su pobedama sa više od 30 razlike, bilo Sparsa (dva puta), bilo Hita (jednom).

Predvođeni Gerijem Nilom (20), koji se istakao u kontroverznoj noći za njegov tim, San Antonio je stigao do senzacionalnih 98:93, svega 2:14 pre kraja. Upravo je Nil pogodio trojku za "plus 5". Ali, od tog trenutka, šampioni su krenuli u seriju 12:2 i sprečili, pa može se reći bruku.

Alen je ubacio 20, Dvejn Vejd 19, Kris Boš 18, uz 12 skokova. Na drugoj strani, Tijago Spliter imao je 18 poena, Nando De Kolo 15, Boris Dijav 12...

"Pop je trener San Antonija. On je uradio ono što misli da je najbolje za nas", tražio je Nil opravdanje za legendarnog Popoviča, dok se komesar Štern izvinjavao navijačima.

"Izvinjavam se fanovima NBA lige. Ovo je bila neprihvatljiva odluka San Antonio Sparsa i prikladna kazna će stići u najkraćem roku".

"Oh, bilo bi sjajno da smo pobedili", rekao je krilni igrač Sparsa Met Boner, kada je čuo Šternove reči.

"Imamo veru u svakog igrača u našem sastavu. Mislim da imamo 'najdužu' klupu u NBA ligi".

Daleko odatle, na obali Pacifika, odigran je još jedan triler.

Pet desetinki pre poslednje sirene, Denver Nagetsi imali su ubacivanje na polovini Golden Stejt Voriorsa, igralo se za Andrea Iguodalu, koji je pogodio trojku pri rezultatu 106:105 za domaćine, ali...

...nije bilo 106:108!

Jednostavno, krilni igrač Denvera nije uspeo na vreme da izbaci loptu iz šake, "00:00" pojavilo se na tabli pre izbačaja i sudije su presudile u korist Golden Stejta, koji se tako probio na vrh divizije Pacifik, sa istim skorom kao LA Klipersi, a ispred LA Lejkersa.

U utakmici između Voriorsa i Nagetsa, bilo je ukupno četiri pregledavanja usporenih snimaka od strane sudija u poslednje 3,4 sekunde!?

Poslednji susret arbitara sa monitorom otkazao je uveliko proslavljenu pobedu Denvera.

REZULTATI:

Majami - San Antonio 105:100

/Džejms 23, 7 as - Nil 20, 7 as/

Golden Stejt - Denver 106:105

/Li 31 - Iguodala 22/

TABELE

ATLANTIK: Bruklin 10-4, Njujork 10-4, Filadelfija 9-6, Boston 8-7, Toronto 3-13.

CENTRAL: Milvoki 7-6, Čikago 7-7, Indijana 7-8, Detroit 5-11, Klivlend 3-12.

JUGOISTOK: Majami 11-3, Atlanta 9-4, Šarlot 7-7, Orlando 5-9, Vašington 1-12.

SEVEROZAPAD: Oklahoma 12-4, Juta 9-7, Denver 8-8, Minesota 6-8, Portland 6-9.

PACIFIK: Golden Stejt 9-6, LA Klipers 9-6, LA Lejkers 7-9, Finiks 7-9, Sakramento 4-10.

JUGOZAPAD: Memfis 11-2, San Antonio 13-4, Hjuston 7-8, Dalas 7-9, Nju Orleans 4-10.

(MONDO, foto: Beta/AP)


Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Skandal u najavi i vječiti Alen

Izvor: BanjalukaLive.com, 30.Nov.2012

Popovič poslao kući Dankana, Parkera, Đinobilija i Grina, što je razbjesnilo komesara Šterna, a oslabljeni San Antonio umalo da pobijedi Majami. NBA liga pozabaviće se odlukom vremešnog trenera San Antonio Sparsa Grega Popoviča da, mimo svih standarda, pošalje četiri ključna igrača kući...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.