Partizan pobedio Lijetuvos

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2012, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio Lijetuvos

BEOGRAD -

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu litvanski tim Lijetuvos Ritas sa 75:74 (18:11, 21:22, 20:18, 16:23), u 8. kolu D grupe Evrolige.

Šampion Srbije zabeležio je drugu pobedu u dosadašnjem delu takmičenja kojom je ostao u trci za plasman u Top 16 fazu, dok su Litvanci pretrpeli sedmi poraz.

Meč je odigran u dvorani Pionir pred 7.500 gledalaca, a sudili su Hose Martin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (Španija), Robert Viklicki (Češka) i Panajotis Anastopulos (Grčka).

PARTIZAN: Milutinov 7, Vesterman 5, Gordić 2, Lučić 13, Milosavljević 10, Bogdanović, Gagić 2, Musli 12, Čakarević, Gordon 10, Anđušić, Bertans 14.

LIJETUVOS RITAS: Dulkis, Babrauskas 5, Seibutis 12, Buterlvicijus, Samardžiski 1, Katelinas 3, Nedović 16, Jomantas, Redikas, Radošević 15, Ivanov 10, Blums 12.

Partizan je pobedio Lijetuvos Ritas, jednog od direktnih rivala za Top 16 fazu Evrolige i nastavio borbu za četvrto mesto u grupi, koje vodi u narednu rundu takmičenja.

Crno-beli nisu uspeli da slave sa više od osam poena razlike, s obzirom na poraz u trećem kolu u Vilnjusu (69:61), koji bi im u slučaju istog učinka na kraju značio za bolji međusobni skor, ali pobedi se "u zube ne gleda".

Domaćin je imao nekoliko prilika da prelomi meč, ali se kvalitetni protivnik nije predavao i velika borba vođena je do samog kraja. Crno-beli su početkom drugog poluvremena poveli s maksimalnih plus 12 (46:34), ali nisu uspeli da sačuvaju visoko vođstvo.

Početkom poslednje četvrtine gosti su začarali svoj obruč i serijom 11-0 po ko zna koji put vratili se u meč. Razigrao se u tim trenucima bivši košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović, koji je večeras bio posebno motivisan.

Ipak, predvođeni sjajnim centrom Muslijem, izabranici Duška Vujoševića imali su hrabrosti, ali i sreće, da u neizvesnoj dramatičnoj završnici zabeleže važan trijumf.

Srpskom prvaku na ruku ide i rezultat iz Nemačke, gde je moskovski CSKA savladao Bamberg sa 97:89.

U narednom kolu Evrolige Partizan 6. januara dočekuje Barselonu, koja je već obezbedila prolaz u Top 16 fazu

Vujošević: Vratilo nam se za sve prethodne poraze

Vujošević je rekao da se njegovom timu vratilo za sve prethodne poraze u poslednjim trenucima evroligaških mečeva.

"Uspeli smo da ostvarimo važnu pobedu. Za ovako mlad sastav Partizana svaka pobeda u Evroligi je od izuzetnog značaja i skinuti skalp bilo kome predstavlja ogroman uspeh. To ne znači da se mirimo sa neuspehom kada nam u sledećem kolu dođe jaka ekipa poput Barselone", izjavio je Vujošević na konferenciji za medije posle utakmice.

Trener crno-belih kritikovao je sudije večerašnjeg susreta, ali i navijače, koji su u jednom trenutku ubacivali razne predmete na teren.

"Navijanje je kao u uvek bilo odlično, ali ne mogu da shvatim bacanje upaljača i raznih predmeta u teren, korišećenje lasera i slične ispade. Partizan je već kažnjen i sad očekujemo nove sankcije. Od kada sam došao u Partizan nisam primio nijedan dinar i žao mi je da te pare idu u kasu Evrolige. Razumem da nekad i moje odluke izazovu negodovanje, ali ne smeju da se bacaju predmeti na teren", istakao je Vujošević.

On je dodao da je nezadovoljan suđenjem, posebno odlukama Čeha Roberta Viklickog i Grka Panajotisa Anastopulosa.

"Sem Španca Hosea Martina, ovi drugi, posebno grčki sudija, pravedni su kao da sude u Haškom tribunalu. Moramo da budemo svesni tretmana koji imamo kao zemlja u Evropi", rekao je Vujošević.

Trener Lijetuvos Ritasa, Darijus Maskolijunas, ocenio je da još ništa nije gotovo i da njegov tim ima šanse za plasman u narednu rundu takmičenja.

"Bila je ovo izjednačena utakmica i odlična predstava za navijače. Odlučivali su detalji, igra pod košem, protivnik je napravio dosta skokova u napadu. Srećni smo da još ništa nije gotovo kada je u pitanju plasman u Top 16 fazu Evrolige. Ostale su nam još dve utakmce, kod kuće protiv Bamberga i u gostima protiv Bešiktaša, a ja mislim da imamo šanse", rekao je Maskolijunas.

Igrači: Pobeda najvažnija

Bertans, najefikasniji u pobedi, rekao je da je njegov tim izborio trijumf zahvaljujući velikoj borbenosti i uprkos brojnim greškama.

"Ovo je bila vrlo važna utakmica za obe ekipe u borbi za plasman u Top16. Odigrali smo je sa velikom energijom, iako je bilo mnogo grešaka, naročito u odbrani. Navijači su nam definitivno mnogo pomogli. Ne znam kako Pionir još stoji", rekao je uz osmeh Bertans.

Bertans je postigao 14 poena, ali nije želeo da ističe svoj učinak.

"Najvažnije je da smo pobedili i da smo još u igri za Top 16. Za drugu fazu je potrebno da pobedimo Bamberg u gostima, ali pre toga nas čeka važna utakmica sa Igokeom, pa dolazi Barselona, pa opet Jadranska liga, tako da idemo korak po korak", rekao je Bertans.

Plejmejker Leo Vesterman priznao je da je tim mnogo grešio, ali da je ipak uspeo da slavi.

"Bilo je jako teško, obe ekipe su bile pod velikim pritiskom jer su morale da pobede. Imali smo i 10 i 12 poena prednosti, ali nismo uspeli da sačuvamo. Mnogo smo grešili, a grešili su i oni. Najvažnije nam je bilo da igramo dobru odbranu, što smo nekad uspevali, a nekad ne. Sve može da se desi u poslednja dva kola, najvažnije je da smo još u igri", rekao je Vesterman.

Centar Dejan Musli je rekao da je tim mogao ranije da završi meč.

"Mogli smo i ranije da prelomimo, imali smo veliku prednost, ali je nismo zadržali. Nije bilo lako, ali smo se mnogo spremali za utakmicu i uradili smo uglavnom šta samo nameravali u odbrani. Najbitnije je da smo pobedili, jer je ulog bio zaista veliki - šansa za plasman u Top 16", rekao je Musli.

Bek Lijetuvos Ritasa Janis Blums rekao je da je njegov tim svojim greškama izgubio meč timova koji su jako slični.

"Oba tima su mlada, važna utakmica za oba tima, ulog je plasman u Top 16. Publika je pomogla Partizanu, pogurali su ih kad je bilo teško. Na kraju nismo imali sreće i svojim greškama smo ispustili utakmicu", rekao je Blums.

Iskusnom Letoncu ovo je bio prvi put da igra u Pioniru, a priznao je da je to posebno iskustvo.

"Prvi put igram u Pioniru, ali sam mnogo puta igrao u Srbiji. Publika u Srbiji voli košarku i poznaje je i pravo je zadovoljstvo igrati ovde, a naročito u Pioniru, to je posebno iskustva. Hvala navijačima na svemu", rekao je Blums.
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EL: Krstić i Teo igrali za Partizan

Izvor: B92, 30.Nov.2012

Košarkaši CSKA pobedili su Bamberg u gostima sa 97:89 u D grupi Evrolige i tako su zabeležili sedmi trijumf u elitnom takmičenju, uz samo jedan poraz...Ishod meča u Nemačkoj odgovara Partizanu, pošto je Bamberg ostao na dve pobede, uz šest poraza...Miloš Teodosić odigrao je izvanredan meč...

Nastavak na B92...

Partizanu nada za Top 16 fazu

Izvor: Danas, 30.Nov.2012

Crna kombinacija dresova potpuno se posrećila košarkašima Partizana mt:s na domaćem terenu. Trijumfom nad Lijetuvosom (75:74) srpski šampion znatno je uvećao šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige. Gosti jesu bili žilavi, neugodni i istrajni da iz dobitničkog špila domaćinu izbace džokera,...

Nastavak na Danas...

Košarkaši Partizana pobedili Lijetuvos

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2012

BEOGRAD, 29. novembra 2012. (Beta) - Košarkaši Partizana savladali su u četvrtak u Beogradu Lijetuvos Ritas sa 75:74 (18:11, 21:22, 20:18, 16:23), u osmom kolu takmičenja u Grupi D Evrolige i ovom pobedom zadržali su šanse za plasman u Top 16... BEOGRAD, 29. novembra 2012. (Beta) - Košarkaši...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.