NBA: Prodaju se Baksi, klub ostaje u Milvokiju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2014, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Prodaju se Baksi, klub ostaje u Milvokiju

Vlasnik Herb Kol objavio je da će prodati klub investitorima iz Njujorka, i da mu je jedini uslov bio da taj košarkaški klub ostane u svom gradu.

Nekadašnji senator SAD Kol prodao je Bakse funkcionerima investitorskih firmi Marku Lasriju i Vesliju Edensu za oko 550 miliona dolara. Dogovor će stupiti na snagu kada ga odobri liga.

"Prišao sam trenutku u svom životu kada treba da razmišljam o nasleđivanju", rekao je 79-godišnji Kol novinarima rano jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << po centralnoevropskom vremenu, samo nekoliko sati pre nego što je njegov tim trebalo da igra poslednju utakmicu u katastrofalnoj sezoni.

Kol se godinama zalagao za izgradnju nove arene. On je kazao da je u jednom trenutku shvatio da bi bilo bolje da potpuno proda klub, da bi novi vlasnici tako stekli puno pravo odlučivanja u izgradnji nove sportske hale.

Kol se novinarima obratio u društvu gradonačelnika Milvokija Toma Bareta i čelnika lokalnog okruga Krisa Abele.

Novi vlasnici Lasri i Edens rekli su da će dati 100 miliona dolara za izgradnju nove arene, a Kol je objavio da će i on dati istu sumu.

"Navijači Milvokija zaslužuju pobednički tim", rekao je Edens.

Kol je kupio Bakse za 18 miliona dolara 1985. godine. On je rođen u Milvokiju, njegova porodica je bila vlasnik lanaca prodavnica, a u gradu ga slave kao lokalnog heroja.

Očekuje se da će prodaju odobriti uprava NBA lige na sastanku u Njujorku do kraja nedelje. Komesar lige Adam Silver pohvalio je u saopštenju Kola zbog "istorijskog poklona bez presedana" od 100 miliona dolara gradu za budućnost kluba.

Novi vlasnici obećali su da će klub ostati u Milvokiju. Lasri je predsednik i izvršni direktor kompanije Avenju kepital grup (Avenue Capital Group), dok je Edens jedan od osnivača i predsednik upravnog odbora u Fortres investment grupu (Fortreš Investment Group). Obojica rade u Njujorku.

Milvoki je sezonu završio porazom od Atlante 111:103, i ukupnim učinkom od 15 pobeda i 67 poraza, čime je oboren negativni rekord kluba.
Pogledaj vesti o: NBA,   Košarka

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Prodaju se Baksi, klub ostaje u Milvokiju

Izvor: Blic, 18.Apr.2014

Vlasnik Milvoki Baksa iz NBA lige, Herb Kol objavio je da će prodati klub investitorima iz Njujorka, i da mu je jedini uslov bio da taj košarkaški klub ostane u svom gradu...Nekadašnji senator SAD Kol prodao je Bakse funkcionerima investitorskih firmi Marku Lasriju i Vesliju Edensu za oko 550 miliona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.