Ko stoji na orlovima na putu za Rio?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko stoji na "orlovima" na putu za Rio?

Na predstojećim Olimpijskim igrama čiji je domaćin 2016. godine brazilski grad Rio de Žaneiro možda nastupi i fudbalska reprezentacija Srbije, no da bi se to desilo, potrebno je da naša mlada selekcija, sačinjena od igrača do 21 godine starosti, prođe u polufinale predstojećeg Evropskog prvenstva. I, upravo ovog četvrtka biće obavljen žreb za taj kontinentalni šampionat.

Fudbal je Brazilcima na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prvom mestu, čak i pre karnevala u Riju 

 

Naša mlada reprezentacija se našla među osam najboljih u Evropi, i to ne slučajno: u završnoj fazi kvalifikacija pobedila je branioca trofeja, Španiju, eliminisavši je iz konkurencije i za prvenstvo čiji je domaćin Češka 2015, i za Rio.

Uz "orliće", na žrebu koji počinje u 18 sati, a kojim će, bar jednim delom, rukovoditi i čuveni češki fudbaler Pavel Nedved, naći će se još i imena domaće, selekcije Češke, kao i Danske, Engleske, Nemačke, Italije, Portugala i Švedske.

Timovi će biti razvrstani u dve grupe od po četiri učesnika, a iz svake grupe - po dve najbolje selekcije će proći dalje.

Tu, zatim, postoji i jedna začkoljica: kako sa U-21 prvenstva Evrope na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro idu četiri ekipe, naizgled je jasno da će polufinalisti obezbedili plasman na najveću svetsku smotru sporta. Ipak, ako među polufinalistima bude Engleska, a ona nije član Međunarodnog olimpijskog komiteta, pa ne može da učestvuje na Igrama, onda će se u Češkoj organizovati i meč za peto mesto na šampionatu Evrope, i to kako bi se dobio poslednji evropski putnik na Olimpijske igre, upravo umesto Engleza.

Podsetimo, na Olimpijskim igrama ne mogu da učestvuju "prave" fudbalske reprezentacije, već igrači moraju da budu do 23 godine stari, a svaki tim može da ima najviše trojicu fudbalera koji su i stariji.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Uživo: Žreb za Evropsko prvenstvo u Češkoj, ko stoji "orlićima" na putu za Rio?

Izvor: Blic, 06.Nov.2014

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije učestvovaće na U21 Evropskom prvenstvu, a potencijalni protivnici su joj Češka, Engleska, Italija, Nemačka, Portugal, Danska i Švedska. U kojoj grupi i sa kojim ekipama će "orlići" biti, znaće se posle žreba koji počinje u 18 časova... Pre žreba je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.