Pada odluka: Ko stoji na putu da fudbaleri Srbije budu na Olimpijskim igrama u Riju?

Izvor: Blic, 06.Nov.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pada odluka: Ko stoji na putu da fudbaleri Srbije budu na Olimpijskim igrama u Riju?

Na predstojećim Olimpijskim igrama čiji je domaćin 2016. godine brazilski grad Rio de Žaneiro možda nastupi i fudbalska reprezentacija Srbije, no da bi se to desilo, potrebno je da naša mlada selekcija, sačinjena od igrača do 21 godine starosti, prođe u polufinale predstojećeg Evropskog prvenstva. I, upravo ovog četvrtka biće obavljen žreb za taj kontinentalni šampionat.

Naša mlada reprezentacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se našla među osam najboljih u Evropi, i to ne slučajno: u završnoj fazi kvalifikacija pobedila je branioca trofeja, Španiju, eliminisavši je iz konkurencije i za prvenstvo čiji je domaćin Češka 2015, i za Rio.

Uz "orliće", na žrebu koji počinje u 18 sati, a kojim će, bar jednim delom, rukovoditi i čuveni češki fudbaler Pavel Nedved, naći će se još i imena domaće, selekcije Češke, kao i Danske, Engleske, Nemačke, Italije, Portugala i Švedske.

Timovi će biti razvrstani u dve grupe od po četiri učesnika, a iz svake grupe - po dve najbolje selekcije će proći dalje.

Tu, zatim, postoji i jedna začkoljica: kako sa U-21 prvenstva Evrope na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro idu četiri ekipe, naizgled je jasno da će polufinalisti obezbedili plasman na najveću svetsku smotru sporta. Ipak, ako među polufinalistima bude Engleska, a ona nije član Međunarodnog olimpijskog komiteta, pa ne može da učestvuje na Igrama, onda će se u Češkoj organizovati i meč za peto mesto na šampionatu Evrope, i to kako bi se dobio poslednji evropski putnik na Olimpijske igre, upravo umesto Engleza.

Podsetimo, na Olimpijskim igrama ne mogu da učestvuju "prave" fudbalske reprezentacije, već igrači moraju da budu do 23 godine stari, a svaki tim može da ima najviše trojicu fudbalera koji su i stariji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ko stoji na "orlovima" na putu za Rio?

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2014

Na predstojećim Olimpijskim igrama čiji je domaćin 2016. godine brazilski grad Rio de Žaneiro možda nastupi i fudbalska reprezentacija Srbije, no da bi se to desilo, potrebno je da naša mlada selekcija, sačinjena od igrača do 21 godine starosti, prođe u polufinale predstojećeg Evropskog prvenstva....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.