Kan: Morao sam da tražim naloge za hapšenje Netanijahua, Galanta i lidera Hamasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2024, 13:31

Kan: Morao sam da tražim naloge za hapšenje Netanijahua, Galanta i lidera Hamasa

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (MKS) Karim Kan izjavio je da je znao kada je objavio da traži naloge za hapšenje lidera Izraela i Hamasa da će kročiti u, kako je naveo, "političko minsko polje", ali ističe da nije imao izbora.
Kan je rekao za Sandej tajms da je morao da traži naloge za hapšenje jer međunarodni zakon mora da se primenjuje jednako za sve i da prava žrtava moraju biti stavljena na prvo mesto.
Kan je zatražio u ponedeljak izdavanje naloga za hapšenje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i izraelskog ministra odbrane Joava Galanta, kao i trojice lidera Hamasa zbog zločina protiv čovečnosti.
Komentarišući kritike, koje su povodom tog zahteva uputili predsednik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krozeto: Napadi na palestinske civile u Gazi više se ne mogu opravdati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 12:06

"Napadi na palestinske civile u Gazi više se ne mogu opravdati", izjavio je danas italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto...''Sve je teža situacija u kojoj je palestinski narod, bez obzira na prava nevinih muškaraca, žena i dece koji nemaju nikakve veze s Hamasom, i to se više ne može opravdati....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.