ITALIJA DANAS DONOSI NOVE MERE: Mora se zaustaviti broj novoobolelih, koji dramatično raste

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2020, 00:59

ITALIJA DANAS DONOSI NOVE MERE: Mora se zaustaviti broj novoobolelih, koji dramatično raste

Vlada je isključila mogućnost ponovnog uvođenja mera karantina

Italijanski premijer Đužepe Konte će u nedelju saopštiti novi niz mera protiv pandemije, nakon što je u zemlji u poslednja 24 časa potvrđen rekordan broj od skoro 11.000 novoobolelih.

Iz kabineta italijanskog premijera je saopšteno da vlada o novim restrikcijama razgovara sa lokalnim vlastima i medicinskim ekspertima, sa ciljem da spreči širenje virusa, uz ograničavanje uticaja na pojedince i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preduzeća.

i razmatra alternativne mere koje imaju za cilj smanjenje kontakta.

Predsednik italijanskog regiona Ligurija Đovani Toti je na fejsbuku napisao da vlada apeluje na škole da na smenu održavaju nastavu uživo i onlajn, a na kompanije da povećaju broj zaposlenih koji rade od kuće.

Vlada je u poslednjih 10 dana već dva puta pooštrila mere protiv kovid-19. Nošenje maski u javnosti je obavezno, a uvedena su i ograničenja na javna okupljanja, rad restorana, sportske i neke školske aktivnosti.

Italijski mediji tvrde da bi nove restrikcije mogle da se odnose na rad teretana i bazena i na održavanje amaterskih sportskih događaja.

Broj zaraženih u Italiji je znatno skočio u poslednjih nekoliko nedelja. Italijanske vlasti su danas potvrdile rekord od 10.925 novih slučajeva kovid-19, dok je prethodni rekord zabeležen u petak (10.010).

U zemlji je do sada korona virusom zaraženo 402.536 ljudi, a preminulo 36.474. Italija se po broju smrtnih slučajeva od posledica kovid-19 nalazi na drugom mestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.