Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2016, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EURO 2016: Francuska vodi 2-0 protiv Islanda!

Fudbalske reprezentacije Francuske i Islanda igraju od 21h na stadionu ’Francuska’ posljednji četvrtfinalni duel na EURO 2016.

Domaćin se sastaje s najvećim iznenađenjem ovog šampionata Islandom koji je prethodno prošao grupnu fazu, a onda u osmini finala savladao poslije preokreta Englesku sa 2:1.

Sa druge strane, Francuzi su u nokaut fazi pobijedili Republiku Irsku identičnim rezultatom.

Prethodno su plasman obezbijedili Portugal >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i Vels koji će igrati u prvom polufinalu, kao i Njemačka koja čeka pobjednika ovog susreta.

Samo nekoliko sati prije početka utakmice čula se eksplozija ispred stadiona Francuska. Prema prvim informacijama to je bila kontrolisana eksplozija zbog sumnjivog automobila ispred stadiona.

Islanđani se nisu na početku povukli kao što su mnogi očekivali. Krenuli su hrabro, pa su čak vršili pritisak na posljednju liniju francuske odbrane u prvih desetak minuta.

Prvi pokušaj imao je Sigurdson u četvrtom minutu, a dva minuta kasnije na drugoj strani je mnogo ozbiljnije zaprijetio Paje, ali je ostalo 0:0.

Francuzi su ipak brzo došli do prednosti iako nije izgledalo tako. U 13. minutu Matuidi je sjajno proigrao Žirua koji je iskosa sa lijeve strane šutirao, imao je sreće pošto je lopta prošla kroz noge golmanu Islanda i Francuska je povela.

Rani gol mnogo je značio domaćinu koji je zaigrao mnogo opuštenije i već je u 20. minutu duplirao prednost. Poslije kornera sa desne strane Pol Pogba je sjajno skočio na drugoj stativi i golman Haldarson je bio nemoćan - 2:0.

FRANCUSKA (4-3-3): Loris - Sanja, Košćelni, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi, Sisoko - Grizman, Paje, Žiru.

ISLAND (4-4-2): Haldarson - Sevarson, Arnason, R. Sigurdson, Skulason - Gudmundson, Gunarson, G. Sigurdson, Bjarnason - Sigtorson, Bodvarson

(B92)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

UŽIVO: Demonstracija sile Francuske, Islanđane samo čudo može da spasi

Izvor: Večernje novosti, 03.Jul.2016

Poslednji meč četvrtfinala prvenstva Evrope se igra u Parizu. Snage će odmeriti domaćin i jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira Nemačka će u polufinalu prvenstva Evrope igrati ili protiv domaćina turnira ili protiv najprijatnijeg iznenađenja. U poslednjem meču četvrtfinala...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.