EL: Partizanu nova kazna - 12.500 evra!

Izvor: Mondo, 05.Dec.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Partizanu nova kazna - 12.500 evra!

Zbog ubacivanja predmeta na teren tokom meča sa Lijetuvos Ritasom crno-beli moraju da plate 12.500 evra. U redovima šampiona ozbiljno zabrinuti, jer Evroliga razmatra da ubuduće igraju bez publike.

Disciplinski sudija Evrolige je ponovo i sa razlogom kaznio Košarkaški klub Partizan mt:s.

Na utakmici 8. kola Evrolige, protiv Lijetuvos Ritasa publika je ponovo ubacivala predmete na teren, pa je shodno već ranije izrečenim kaznama, određeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da crno-beli u kasu najelitnijeg takmičenja uplate 12.500 evra.

"Tokom utakmice navijači domaćeg tima na teren su u nekoliko navrata ubacili predmete na teren. Sredinom četvrte četvrtine - upaljače, novčiće i žvakaće gume, krajem četvrte deonice ispod koša je ubačena i vreća kesa, a 46 sekundi do kraja meča na teren je uleteo i mobilni telefon. Tokom čitave utakmice publika je koristila lasere i ometala igrače gostujućeg tima", stoji u zapisniku koje su sudije napravile tokom utakmice.

U taboru crno-belih ozbiljno su zabrinuti zbog nove kazne, jer zbog činjenice da je klub i ranijih sezona kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, dešavanja sa prethodne utakmice Evrolige u "Pioniru" se smatraju ozbiljnim prekršajima.

Evroliga je uzela u obzir sve prethodne prekršaje kluba i najozbiljnije razmatra činjenicu da se naredna ili više utakmica Partizana mt:s održi bez prisustva publike!

U saopštenju Partizana mt:s navode da ovakvi prekršaji nanose štetu samo klubu, zbog čega su uputili apel navijačima uoči meča sa Barselonom, koji je na programu u četvrtak.

"Još jednom APELUJEMO na naše navijače, vernu publiku da na sledećoj utakmici sa Barselonom bude primerna i ne ubacuje apsolutno ništa na teren, da crno-bele bodre samo pesmom, aplauzima i na taj način pošalju najlepšu sliku košarkaškog spektakla. Evroliga je najelitnije klupsko košarkaško takmičenje i pojedinačni ekscesi će biti najstrože kažnjeni, zbog dodatnih kontrola koje su od ove sezone uvedene. Ne smemo dozvoliti da takmičenje Partizana u Evroligi bude dovedeno u pitanje", stoji u pismu crno-belih, koje je objavljeno na njihovom zvaničnom sajtu.

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan plaća 12.500 evra kazne

Izvor: Kurir, 05.Dec.2012

Košarkaški klub Partizan kažnjen je zbog ubacivanja predmeta na teren na meču sa Lijetuvos Ritasom..BEOGRAD - Uprava Evrolige kaznila je danas košarkaški klub Partizan sa 12.500 evra zbog ispada navijača na utakmicu sa Lijetuvos Ritasom, a beogradski klub je apelovao na navijače da se primereno...

Nastavak na Kurir...

Partizan kažnjen sa 12.500 evra, "Grobari", pamet u glavu!

Izvor: Sportske.net, 05.Dec.2012

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je Disciplinski sudija EL kaznio klub sa 12.500 evra ali su najavljene ozbiljnije sankcije ukoliko se prestupi ponove pa je na sajtu crno-belih osvanuo "Veliki apel navijačima!".

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.