Partizanov juriš ka Top 16

Izvor: RTS, 05.Dec.2012, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov juriš ka Top 16

Ako je u nekoliko prethodnih mečeva rezultatska klackalica na kraju završena na štetu Partizana, večeras su se neki raniji nesrećni porazi vratili srpskom šampionu. U pravom trileru na parketu "Pionira" Partizan je savladao ekipu Lijetuvos Ritasa sa 75:74, i ostao u trci za Top 16 Evrolige.

Partizan je već naučio da ove sezone igra mečeve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji nisu za one sa tankim živcima. U novom trileru u beogradskom „Pioniru" ponovo je odlučila samo jedna lopta, koja je na kraju bila na strani srpskog šampiona. Partizan je meč protiv Lijetuvos Ritasa dobio rezultatom 75:74. Ovom pobedom Partizanov juriš ka Top 16 fazi Evrolige je nastavljen.

Teško je reći ko je najzaslužniji za pobedu, jer je ceo tim igrao dobro, a koševi su bili pravilno raspoređeni. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bertrans koji je ubacio 14 poena. On je za tri poena šutirao 4/5 Vladimir Lučić ubacio je 13 poena i imao je osam skokova. Musli je ubacio poen manje, dok su Gordon i Milosavljević ubacili po deset poena.

U ekipi Lijetuvos Ritasa malo je nedostajalo da junak bude bivši igrač Crvene zvezde Nemanja Nedović, koji je ubacio 16 poena. Radošević je postigao poen manje, dok su Janis i Seibutis ubacili po 12 poena.

Partizan je odlično otvorio meč i skoro pola četvrtine nije dopustio protivniku da postigne koš. Tek kada su se navikli na atmosferu, Litvanci su zaigrali, ali su prvu deonicu završili sa zaostatkom od osam poena.

Do prvog preokreta dolazi u drugoj četvrtini, kada litvanski tim koristi pad igre srpskog šampiona i dolazi do prednosti. Do kraja te deonice Partizan je uspeo da sačuva prednost.

U treću četvrtinu Partizan je ušao sa šest poena prednosti, ali brzo su se Vujoševićevi izabranici odlepili na plus 12. Do kraja  treće deonice Partizan je uspeo da sačuva prednost od osam poena.

Iako se činilo da je to solidna prednost za poslednju četrtinu, ona se istopila već u prvih tri minuta utakmice. Sredinom poslednje četvrtine Litvanci dolaze i do prednosti i najavljuju triler koji je trajao do samog kraja meča.

Rezultatska klackalica trajala je do poslednje sekunde. Sa jedne strane Nemanja Nedović je bitnim trojkama donosio prednost Lijetuvos Ritasu, dok su Musli i Vesterman uzvraćali na drugoj strani.

Poslednju šansu za pobedu imali su gosti koji su imali zadnji šut. Seibutis je na svu sreću bio neprecizan, loptu su uhvatili igrači Partizana i time završili meč rezultatom 75:74.

Na konferenciji za novinare posle utakmice trener Partizana Duško Vujošević je čestitao svojim igračima na pobedi, zahvalio se i navijačima, ali dotakao se i suđenja.

"Grčki sudija sudio je kao da je u haškom tribunalu", rekao je Vujošević.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vujošević: Sudije k'o u Hagu

Izvor: RTS, 05.Dec.2012

Pa brat Grk je mogao da sudi u Haškom tribunalu! Tri odluke su bile sporne, rekao je trener Partizana Duško Vujošević komentarišući odluke sudije Anastopulosa Panagiotisa na meču protiv Lijetuvos Ritasa. Vujošević se zahvalio, ali i kritikovao navijače zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.