EL: Lijetuvos - Partizan 40:31 (poluvreme)

Izvor: Mondo, 25.Okt.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Lijetuvos - Partizan 40:31 (poluvreme)

U Viljnusu se igra utakmica trećeg kola D grupe Evrolige, u kojoj i Lijetuvos i Partizan "traže" prvu pobedu ove sezone.

Crno-beli su igrali odlično do pred kraj prve četvrtine, kada su imali i maksimalnih sedam poena prednosti - 20:13.

Onda je domaćin napravio preokret za samo minut i po, serijom od 10:0, kojoj je kumovao i Duško Vujošević, već "tradicionalnom" tehničkom greškom.

Partizanu je 5,7 sekundi pre kraja oduzeta lopta zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nepravilnog izvođenja (Bertans), što je Vujošević propratio prigovorom, a sudije nisu propustile priliku da ga kazne. Seibutis je realizovao oba slobodna bacanja, potom i pogodio trojku za konačnih 23:20.

Crno-beli su zahvaljujući Musliju (osam poena, šut 4/4) i Lučiću (šest poena, šut 3/3) poveli rezultatom 14:8. Prvi promašaj zabeležili su tek na isteku petog minuta, nakon čega je Leo Vesterman dobio drugu ličnu.

Izlaskom Vestermana i Muslija, igra srpskog prvaka u napadu osetno je izgubila na ideji i dotadašnjoj lakoći, pošto se ni Tomas ni Gagić nisu najbolje snašli na agresivniju odbranu protivnika.

Kraj prve četvrtine nije označio i kraj serije Ritasa. Ona je koševima Radoševića i Samardžiskog otišla čak na 14:0 (27:20), dok su se na drugoj strani nizali promašaji iz igre, koraci, promašena bacanja, lične u napadu.

Tek u 14. minutu, posle tačno pet i po minuta "posta", poentirao je Musli na dodavanje Vestermana (29:22), ali je Francuz koji sekund kasnije zaradio treći prekršaj i ponovo morao na klupu. Ovog puta je Vujošević uskratio poverenje Toriju Tomasu i na "keca" postavio Bogdana Bogdanovića.

Mladi bek se zajedno sa Milosavljevićem postarao da razlika padne na podnošljivih 33:28, međutim, Musli i Lučić su dali samo jedno od četiri bacanja, a u napadu je opet sve počelo da se svodi na individualne akcije ili teško izdejstvovane faulove.

Koša iz igre za Partizan nije bilo u poslednja tri minuta, što je Lijetuvos kaznio još jednom trojkom na isteku četvrtine.

Ovog puta je precizan bio Janis Blums i domaćin se vratio na "plus devet" - 40:31, koliko je imao i u 15. minutu, nakon skoka u napadu i bacanja Samardžiskog. Dok su igrači bili na putu ka svlačionici, Vujošević je bio kod zapisničkog stola i diskutovao sa arbitrima...

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Evroliga

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

EL: Lijetuvos - Partizan 69:61 (kraj)

Izvor: Mondo, 25.Okt.2012

Crno-beli ni iz trećeg pokušaja nisu uspeli da zabeleže prvu evroligašku pobedu. Odličan početak, a onda serija od 0:14 od koje se nisu oporavili...Crno-beli su igrali odlično do pred kraj prve četvrtine, kada su imali i maksimalnih sedam poena prednosti - 20:13...Onda je domaćin napravio preokret...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.