EL: Partizan na 0-3, bolji i Ritas

Izvor: B92, 25.Okt.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Partizan na 0-3, bolji i Ritas

Košarkaši Partizana mts: doživeli su i treći poraz u Evroligi, pošto su u meču trećeg kola u Viljnusu izgubili od Lijetuvos Ritasa sa 69:61.

Prelomni trenutak meča desio se u samom finišu prve četvrtine, kada je trener 'crno-belih' Duško Vujošević, u trenutku kada je Partizan vodio, dobio tehničku grešku zbog prigovora, a Ritas od tada napravio seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11:0 i održava svoju prednost do kraja susreta.

Domaćin je bolje ušao u meč, što je rezultiralo vođstvom od 4:0 do isteka prvog minuta, pre nego što je Musli postigao prvi poen za ’crno-bele’. Ritas je nastavio agresivno u prvih nekoliko minuta, da bi Partizan, predvođen sjajnim Muslijem uspeo da preokrene. Četvrti minut Litvanci su započeli sa vođstvom od 8:6, ali je Partizan potom preko Lučića, Muslija i Gordona napravio niz od šest poena za 14:8 za nešto više od dva minuta.

Blums je trojkom prekinuo nalet šampiona Srbije i smanjio na 14:11, ali je Gordon uzvratio košem uz tablu i dodatnim slobodnim bacanjem, pošto ga je faulirao Katelinas. U tim trenucima domaćini su uspeli da pariraju ’crno-belima’ zahvaljujući greškama Partizana, kao što je bila izgubljena lopta Muslija, ali svoje šanse nisu uspeli da iskoriste da bi smanjili zaostatak. Partizan se potom odvojio na 20:13, ali je usledilo buđenje domaćina i serija od 5:0 posle bacanja za Radoševića i Seibutisa, odnosno polaganja Nedovića za 20:18 za Partizan pred poslednjih šest sekundi. Ipak, posle tehničke greške Vujoševiću, koji je bio iznerviran greškom Bertransa i Tomasa prilikom izvođenja, Seibutis je pogodio oba bacanja, a potom uz zvuk sirene pogodio trojku za odlazak na odmor sa 23:13.

U svojim prvim napadima druge četvrtine, obe ekipe su bile veoma brzoplete, da bi prve poene postigao tek posle jednog i po minuta Radošević i tako nastavio niz Ritasa za 25:20. U sledećem napadu Gordon je imao sjajnu šansu da prekine taj niz, ali je bio promešio oba slobodna bacanja posle faula Ivanova. Litvanci su svoj niz nastavili do 29:20, kolika je njihova prednost bila do 15. minuta, posle serije od 16:0, da bi Musli konačno zakucavanjem prekinuo taj niz.

Iako se Partizan tada malo ’probudio’, Ritas je dominirao, a prednost domaćih održavali su Ivanov i Samardžiski. Tako su u 16. minutu imali ponovo imali prednost od devet poena (33:24), pre nego što je Milosavljević poveo pokušaj Partizana za preokret. Prvo je imao polaganje za 33:26, a potom je izborio ukradenu loptu i bio fauliran i oba puta bio siguran sa bacanja. Iako su stvarali sebi prilike da se približe domaćinu, ’crno-beli’ nikako nisu uspeli da ih iskoriste, pošto su nizali promašaje, kako iz igre, tako i sa slobodnih bacanja, ali i izgubljene lopte. Srećom po njih, Ritas je isto grešio pa nije uspeo da dođe do dvocifrene prednosti, ali je novom trojkom uz zvuk sirene na odmor otišao sa plus devet.

U prvom napadu u drugom poluvremenu, Samardžiski je povećao prednost Ritasa na do tada maksimalnih 11 poena, ali je Bertrans uzvratio trojkom za 42:34. Litvanci su u tim trenucima igrali mnogo agresivnije, isticao se Samardžiski, i vrlo brzo su postigli još dva sigurna koša i došlo do 46:34. Partizan se spustio ispod deset razlike zahvaljujući Vestermanu (46:37), ali je Samardžiski vraćao dvocifrenu prednost Ritasu.

Kada je Samardžiski izašao iz igre, Partizan je uspeo da pripreti, posebno posle nesportske greške Katelinasa, kada je Gordon oba puta bio siguran sa slobodnih bacanja, ali je usledio neuspešan napad. Tada je rezultat bio 49:41, da bi potom Nedović uspeo da odvoji Ritas na deset poena, pošto je u dva napada, posle dva faula, pogodio dva od četiri bacanja. Domaćini su u tim trenucima dolazili do lakih poena, dok je pred poslednji minut Partizan napravio mini seriju od 5:0 polaganjem Gagića i trojkom Milosavljevića i primakao se na 55:48. ’Crno-beli’ su do kraja četvrtine imali priliku i da još smanje svoj zaostatak, ali su bili neuspešni.

Košarkaši Partizana su konfuzno započeli poslednji period, što je Ritas iskoristio i odmah povećao svoju prednost na deset poena. ’Crno-beli’ su na momente uspevali da se vrate u igru, ali je Nedović trojkom doveo Ritas na plus 12 u 33. minutu. Milosavljević i Lučić su ubrzo polaganjima smanjili na 61:53, ali šampion Srbije nikako nije mogao više od toga. U poslednjem minutu, Partizan je uspeo da priđe na minus šest, ali Ritas nije dozvolio iznenađenje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lijetuvos Ritas - Partizan (uživo)

Izvor: Sportske.net, 25.Okt.2012

U Litvaniji domaći pobedili 69:61 najviše zahvaljujući seriji 16:0 krajem prve i početkom druge četvrtine. Pre toga Partizan imao i sedam poena prednosti. U trećoj četvrtini domaći tim održao prednost, crno-beli opterećeni ličnim greškama..

Nastavak na Sportske.net...

EL: CSKA se mučio sa Bambergom

Izvor: B92, 25.Okt.2012

Košarkaši CSKA pobedili su ekipu Brose Basketsa iz Bamberga sa 76:67 (25:20, 11:15, 15:18, 25:14), u okviru trećeg kola grupe D...Moskovljani su se tokom celog meča mučili, da bi tek u poslednjoj četvrtini, serijom od 8:0, preokrenuli rezultat u svoju korist...Domaće su predvodili Vladimir Micov...

Nastavak na B92...

Partizan pao u Viljnusu

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2012

Košarkaši Partizana su doživeli i treći poraz u ovogodišnjoj Evroligi i to u Viljnusu od Lijetuvos Ritasa sa 69:61.  Litvanski tim je do danas imao dva poraza i to od CSKA i Barselone, ali je dobio ovaj vrlo važan meč koji može da bude i presudan u borbi za plasman u Top 16.  Partizan je odlično...

Nastavak na MozzartSport.com...

Leo i Bogdanović: Neiskustvo

Izvor: B92, 26.Okt.2012, 12:49

Košarkaši Partizana mt:s doživeli su treći poraz u Evroligi, a najmlađi prvotimci Leo Vesterman i Bogdan Bogdanović istakli su neiskustvo kao važan faktor..."Crno-beli" su posle Bešiktaša i CSKA poraženi i od Lijetuvos Ritasa sa 69:61, pa uoči gostovanja Barseloni imaju skor 0-3...Partizan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.