Đoković: Pobedio timski duh, publika za primer

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Pobedio timski duh, publika za primer

KRALJEVO - Prvi teniser svijeta Novak Đoković ocijenio je danas da je Srbija pobjedu nad Hrvatskom i plasman u četvrtfunale Dejvis kupa ostvarila zahvaljujući timskom duhu i sjajnoj publici.

"Najbolji utisak u ova dva dana ostavila je publika, ne samo na nas, nego i na Hrvate. Video sam da su i oni oduševljeni ovakvim prijemom. Nadam se da će ovaj grad ugostiti još veliki broj značajnih događaja, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kraljevo to zaslužilo", rekao je Đoković poslije pobjede od 3:0 u dublu sa Nenadom Zimonjićem koja je Srbiji donijela nedostižnu prednost od 3:0.

Prvi reket Srbije je naglasio da je od početka susreta sa Hrvatskom sve "išlo fenomenalno".

"Viktor je pobedom posle velikog preokreta nad Chorićem pokazao šta znači borbeni duh i koliko je on važan za celu ekipu. Zajedništvo vam daje neophodnu energiju i motivaciju da odigrate najbolje što možete za svoju zemlju", rekao je Đoković.

Selektor Bogdan Obradović čestitao je sviojim igračima na "ogromnom srcu".

"Momcima čestitam jer su pokazali da imaju ogromno srce. Zaista smo velika porodica, ovaj tim je spreman da osvoji još titula", poručio je Obradović, koji je predvodio reprezentaciju i 2010. kada je Srbija prvi put u istoriji osvojila "salataru".

On je čestitao  Hrvatima na borbenoj i fer igri i naglasio da je i ovaj meč u Kraljevu pokazao da su Srbija i Hrvatska dvije velike prijateljske zemlje.

Srbija je u petak povela sa 2:0, zahvaljući pobjedama  Đokovića i Viktora Troickog koji su bli bolji od Mate Delića i Borne Chorića sa 3:0, odnosno sa 3:2 u setovima.

Pošto je Srbija obezbijedila pobjedu, predstojeća dva singl meča u nedjelju neće imati rezultatski značaj.

Reprezentacija Srbije će se za plasman u polufinale boriti u julu protiv pobjednika duela između Brazila i Argentine.

Ukoliko protivnik bude Brazil, Srbija će biti domaćin, a u suprotnom će gostovati Argentini.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dejvis kup

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.