Dačić i Marković kod Nikolića, nastavljene konsultacije

Izvor: Press, 23.Maj.2016, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Marković kod Nikolića, nastavljene konsultacije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas konsultacije o formiranju buduće vlade s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u Skupštinu Srbije.
Foto:B92.net
Nikolić najpre razgovara sa liderima koalicije SPS-JS.
U Generalni sekretarijat predsednika Republike na Andrićevom vencu u 10 h stigli su lider >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SPS Ivica Dačić i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.
Nikolić će potom u 10.30 razgovarati sa delegacijom SRS, koju će predstavljati zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović i generalni sekretar Nataša Jovanović, a potom i sa predstavnicima DS u 11 sati. 

Pola sata kasnije razgovaraće sa prestavnicima pokreta "Dosta je bilo", zatim sa predstavnicima koalicije SDS-LDP-LSV, Dveri-DS S, SVM, predstavnicima liste "Muamer Zukorlić-Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka", SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina. 

Nikolić će saslušati i mišljenja Partije za demokratsko delovanje u 14.30 sati i Zelene stranke u 15 sati. 

Predsednik Srbije je konsultacije započeo u četvrtak razgovorom sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem. 

Prema Ustavu, predsednik Srbije pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista, predlaže Skupštini Srbije kandidata za predsednika vlade. 

Kandidat za predsednika vlade skupštini iznosi program i predlaže sastav vlade. Parlament istovremeno glasa o programu vlade i izboru njenog predsednika i članova. Vlada je izabrana ako je za njen izbor glasala većina od ukupnog broja poslanika. 

Nakon razmene mišljenja sa predstavnicima izbornih lista, predsednik Srbije Tomislav Nikolić daće danas izjavu za medije. 

Nikolić će izjavu dati u 15:30 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopštila je Služba predsednika za saradnju s medijima.
 
Pogledaj vesti o: Dragan Nikolić

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorena vrata za sastav Vlade!

Izvor: Mondo, 23.Maj.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je konsultacije o vladi sa predstavnicima lista koje su ušle u parlament. SRS, DS, Dveri/DSS i SPS.

Nastavak na Mondo...

Nikolić za SPS i LDP uz osmeh, sa SRS 30 sekundi / FOTO

Izvor: B92, 23.Maj.2016

Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić nastavio je konsultacije o formiranju Vlade Srbije s predstavnicima stranaka koje su prešle cenzus...Nikolić se najpre sastao s liderima koalicije SPS-JS, a zatim su došli predstavnici SRS...Osim toga, sastao se i s predstavnicima DS, pokreta "Dosta je bilo",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.