Izvor: MozzartSport.com, 19.Avg.2021, 18:34

Zvezdi i Partizanu 800.000 evra od TV prava, ostalim klubovima Superlige 250.000

Zakazana vanredna sednica Skupštine FSS za 28. avgust

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao zamenik predsednika srpske kuće fudbala. Naša kuća fudbala je, kroz zvanično saopštenje, informisala javnost o tome kako će biti raspoređena sredstva dobijena novim ugovorom o televizijskim pravima sa Arenom Sport (ili preciznije rečeno Telekom).

Tačnije, reč je o predlogu raspodele sredstva od TV prava klubovima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Super i Prve lige Srbije. Članovi prvog i drugog ranga podeliće 5.500.000 evra. Najbolje su prošli večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, u čiju kasu će se sliti 800.0o00 evra. Ostali klubovi Superlige dobiće 250.000 evra. Timovi iz drugog ranga takmičenja dobiće po 25.000 evra.

Rezervisano je 1.100.000 evra za službena lica, dok će u kasu Zajednice leći 400.000 evra. Tu su još i troškovi funkcionisanja (310.000 evra), kao i lopte za klubove – 90.000 evra.

Određene su cene ulaznica za predstojeću kvalifikacionu utakmicu koju „A“ tim Srbije igra protiv Luksemburga 4. septembra na stadionu Rajko Mitić u okviru kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Za sever i jug treba izdvojiti 300 dinara, bočni delovi istoka 500, dok centar istoka košta 800 dinara. Toliko koštaju i bočni delovi zapada. Za centralni deo zapadne tribine treba izdvojiti 1000 dinara.

Članovi IO izrazili su zadovoljstvo startom nove sezone, dosadašnji tok prvenstva je na visokom nivou, znatno boljem nego ranijih sezona. Zajednica klubova kroz saradnju sa FSS čini sve da svake godine takmičenje bude kvalitetnije i bolje u raznim segmentima. Konstatovano je da se Srbija pridružila velikoj porodici evropskih saveza i liga koje koriste VAR tehnologiju u svom najjačem takmičenju. Zahvaljujući zajedničkom angažovanju FSS, Arenasport i Telekoma Srbija, VAR sistem je uveden u rekordnom roku. U septembru 2020. godine potpisan je ugovor sa Terra Adria, a u julu 2021. su bile prve implementacije i primene VAR sistema. Cilj je da svi klubovi imaju isti tretman. Srbija po oceni mnogi relevantnih faktora ima jedan od najmodernijih VAR sistema u Evropi. Svima u FSS imponuju pohvalne reči FIFA koja je izrazila svoje zadovoljstvo početnom fazom projekta, kao i UEFA, čiji je šef Sudijske komisije, Roberto Rozeti, u nekoliko navrata pokazao interesovanje za tok funkcionisanja VAR sistema u Srbiji“, stoji u saopštenju FS Srbije.

Usvojen je Predlog Statuta Fudbalskog saveza Srbije koji je prosleđen na usvajanje Skupštini FSS. Utvrđen je Predlog Poslovnika o radu Skupštine FSS i upućen Skupštini FSS. Vanredna sednica Skupštine FSS biće održana 28. avgusta u Sportskom centru FSS .

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

POZNATE CIFRE KOJE KLUBOVI IZ SUPERLIGE DOBIJAJU ZA TV PRAVA: Partizanu i Zvezdi znatno veća suma!

Izvor: HotSport.rs, 19.Avg.2021

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao zamenik predsednika srpske kuće fudbala. Naša kuća fudbala je, kroz zvanično saopštenje, informisala javnost o tome kako će biti raspoređena sredstva dobijena novim ugovorom o televizijskim pravima...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.