Zvezda u finalu KRK – Čačani bez šanse, ovacije za tinejdžera

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 19:56

Zvezda u finalu KRK – Čačani bez šanse, ovacije za tinejdžera

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u još jedno finale Kupa Radivoja Koraća, ovog puta nakon pobede nad ekipom Čačak 94 rezultatom 87:52.

Crveno-beli će se za svoj deseti trofej "Žućkove levice" boriti protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Partizan i Vojvodina.

Zvezda je protiv člana KLS odigrala bez previše utroška energije, taman koliko je bilo potrebno da se autoritativno dobije meč.

Razlika u kvalitetu je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očigledna.

Zvezda je prvi put preuzela vođstvo u 13. minutu i više ga nije predavala u ruke Čačanima. Bio je to momenat kada je srpski predstavnik u Evroligi polako počeo da preuzima sve konce igre u svoje ruke.

Jača odbrana doprinela je rapidnom padu procenta šuta gostiju, osim toga i uticala na iznuđene šuteve rivala, dok je na drugoj strani Zvezda, sa protokom vremena, ulazila u ritam koji protivnik jednostavno nije mogao da prati.

Najvažnije vast sa meča je povratak u tim i povratak igri Miloša Teodosića i Branka Lazića koji su "izašli" iz povreda i odigrali osam odnosno 14 minuta.

Teo je odmah po ulasku u igru, bukvalno sa prvim dodirom, pogodio trojku, a drugim podelio asistenciju bez gledanja Iliću - jasno je i po tome da je spreman za najveći izazov koji sledi u finalu.

Dalibor Ilić je pružio još jednu zapaženu partiju, nametnuo se Sferopulosu sa 13 poena ovog puta.

Lazić nije bio šuterski raspoložen (0/4, 0/5 iz igre) ali je njegova energija bila na zadovoljavajućem nivou, što je, na kraju krajeva, najbitnie od njega da donosi timu.

Napadački, prednjačili su Mitrović sa 15 poena, Ilić sa 13, Nedović sa 11, Davidovac sa 10, Hanga sa 9, Dos Santos sa 7, koliko je postigao i momak zbog kojeg je hala Čair čula ovacije - Andrej Kostić.

Golobradi 18-godišnjak je za sedam minuta postigao sedam poena - pogodio je i trojku, i naterao navijače da ga sa svakim poenom, sa svakim potezom, nagrade aplauzom.

Na drugoj strani publici se prestavio i18- godišnji Jakov Tatić, koji je, poput Kostića, uspeo da upiše prve poene u seniorskoj konkurenciji - i njihove role su, na kraju, bile i najlepša slika ovog meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda ubedljiva protiv Čačana za osmo uzastopno finale Kupa Koraća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su danas pobedili ekipu Čačka 94 rezultatom 87:52 u meču polufinala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Crvena zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Feb.2024

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su večeras u Nišu pobedili Čačak 94 sa 87:52 (15:15, 20:8, 29:14, 23:15).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Sferopulos: Teodosić nije 100% spreman, osetio je bol

Izvor: B92, 16.Feb.2024

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos izneo je utiske nakon plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća...Crveno-beli su savladali člana KLS-a Čačak 94 rezultatom 87:52 i čekaju boljeg iz meča Vojvodina - Partizan...Grčki strateg je tokom razgovora sa medijiam govorio o utakmici, Iliću, Teodosiću,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.