Sferopulos: Teodosić nije 100% spreman, osetio je bol

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 20:39

Sferopulos: Teodosić nije 100% spreman, osetio je bol

Trener Crvene zvezde Joanis Sferopulos izneo je utiske nakon plasmana u finale Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli su savladali člana KLS-a Čačak 94 rezultatom 87:52 i čekaju boljeg iz meča Vojvodina - Partizan.

Grčki strateg je tokom razgovora sa medijiam govorio o utakmici, Iliću, Teodosiću, eventualnom meču sa Partizanom, ali i o trenutnoj spremnosti Teodosića da pomogne ekipi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pre svega, uputio je čestitke igračima na pobedi.

"Želim da čestitam igračima na utakmici. Igrali smo protiv tima koji igra specifičnu odbranu. Imali smo mnogo promašenih šuteva na startu. Igrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu, a proradio je i napad. Imamo još jednu utakmicu sutra u finalu, želimo da se borimo za prvi trofej u sezoni".

Sferopulos je ponovo bio upitan o roli Dalibora Ilića koji je ponovo iskoristio minutažu (13p).

"Kao što sam rekao na početku treniranja Zvezde, verujem u svoje igrače. Svi su spremni i igraju kada su mi potrebni. Bitan mi je mentalitet koji ima Ilić, kao i ostali igrači. Roster je dugačak, ali isto tako i sezona. Mora da bude tako. Srećan sam što su svi imali dobar pristup, ispravan mentalitet i pomogli timu. Kada trener vidi ovakvu sliku na terenu, normalno da da šansu".

Prokomentarisao je igru tinejdžera Andreja Kostića koji je dobio prve minute među seniorima - i oduševio (7p za 7 minuta).

"Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Bilo mi je važno da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je cilj gde god da sam bio trener. Zadovoljan sam kako Kostić i ostali momci iz akademije rade"

Teodosić nije maksimalno spremna, kaže grčki trener.

"Nije 100 posto spreman, osetio je bol, ali zeleo da igra. Imaće minutažu, ali ne znam koliku".

Partizan je verovatno poslednja prepreka na putu do trofeja.

"Hajdemo o tome sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti"

Za kraj, Sferopulos je sumirao dosadašnji tok turnira.

"Prva utakmica je bila teža, jer je početak jednog eliminacionog takmičenja i uvek je teže na početku. Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lazić: Partizan u finalu? Danas svi igraju košarku VIDEO

Izvor: B92, 16.Feb.2024

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić govorio je pred medijima posle plasmana u finalu Kupa Radivoja Koraća...Crveno-beli su u polufinalu bili bolji od ekipe Čačka 94 sa 82:57..."Cilj ekipe je bio da se plasiramo u finale. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo, da se pripremimo. Odigrali smo večeras...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.