Zvezda i Partizan 154. put za bodove: Derbi za titulu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Partizan 154. put za bodove: Derbi za titulu

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se danas 154. put u borbi za bodove, ovaj put u utakmici koja bi, gotovo izvesno, mogla da odluči ko će osvojiti šampionsku titulu.

Nakon "polovljenja bodova" Zvezda ima tri boda više od komšija i ukoliko slavi pred svojim navijacima šampionska trka bila bi prakticno završena. Sa druge strane, Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << želi trijumf kojim bi se izjednačio sa crveno-belima i preostalih šest kola u plej-ofu ucinio izuzetno zanimljivim.

- Derbi je najvažnija utakmica za srpski fudbal, za Partizan i Zvezdu, veliki je pritisak, još veći jer rešava pitanje šampiona. Imamo prednost domaćeg terena, nadam se da ćemo doći do pobede. Na prošlom derbiju ostali smo dužni navijači, jer nismo prikazali dobru igru - izjavio je trener Crvene zvezde Miodrag Božović.

Na prethodna dva ovosezonska derbija Partizan je slavio u Humskoj 1:0, da bi na stadionu Rajko Mitić potom bilo 1:1.

- Nalazimo se u seriji 27 utakmica bez poraza, među kojima su samo tri remija, ali je nedovoljno medijski ispraćena. Igrači su najzaslužniji, teško i predano su se našli u šansi da uđu u realnu borbu za trofeje. Derbi ima veću težinu, jer u mnogome može da odluči oko titule za razliku od prethodnih godina. Potrebna nam je pobeda i na Zvezdinom stadionu igraćemo svoju igru", rekao je trener Partizana Marko Nikolić.

Ako Zvezda i Partizan na kraju budu imali isto bodova titula će ostati na crveno-beloj strani Topčiderskog boda zbog boljeg učinka u regularnom delu Superlige. Osim duela Zvezde i Partizana danas su igraju i preostali sureti 1. kola plej-ofa i plej-auta.

Plej-of: Voždovac - Javor (17 sati), Crvena zvezda - Partizan (17.30), Mladost - Radnicki Nis, Vojvodina - Napredak (19 sati).

Tabela: Crvena zvezda 40 bodova, Partizan 37, Vojvodina 30, Napredak 26, Mladost 24, Radnički Niš 22, Voždovac 22, Javor 21.

Plej-aut: Spartak - Metalac, Rad - Borac, Backa - Novi Pazar (17 sati), Čukaricki - Radnik (19 sati).

Tabela: Cukaricki 20 bodova, Spartak 19, Rad 18, Metalac 14, Bačka 14, Radnik 13, Novi Pazar 10, Borac 9.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

D(erbi) Dan - Kraj borbe za titulu ili početak drame? (ANKETA)

Izvor: Sportske.net, 18.Apr.2017

Početak plej-ofa Superlige Srbije donosi nam treći ovosezonski "večiti" derbi koji bi ujedno mogao da se ispostavi odlučujućim u borbi za titulu...Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se večeras po 154. put u prvenstvenim okršajima, a večerašnji "večiti" derbi biće jedan od onih koji...

Nastavak na Sportske.net...

UŽIVO: Crvena zvezda - Partizan 1:3, Leonardooo! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2017

Pratite tekstualni prenos 154. večitog derbija..CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:3 (0:1)../Boaći 48 - Leonardo 21, 80, Tavamba 68/..Stadion: Rajko Mitić;..Gledalaca: Preko 26.000..Sudija: Danilo Grujić (Niš);..Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić - Donald, Le Talek...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.