UŽIVO: Crvena zvezda - Partizan 1:3, Leonardooo! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2017, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Crvena zvezda - Partizan 1:3, Leonardooo! (VIDEO)

Pratite tekstualni prenos 154. večitog derbija

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 1:3 (0:1)

/Boaći 48 - Leonardo 21, 80, Tavamba 68/


Stadion: Rajko Mitić;

Gledalaca: Preko 26.000

Sudija: Danilo Grujić (Niš);

Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Ristić - Donald, Le Talek - Plavšić (od 86. Sikimić), Kanga, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ruiz (od 75. Srnić) - Boaći; Klupa: Kahriman, Milošević, Srnić, Poletanović, Milijaš, Adžić, Sikimić;

Partizan (4-4-2)Partizan (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 85. Radin) - Everton, Jevtović, Janković (od 72. Đuričković), Leonardo - Đurđević, Tavamba (od 78. Kosović). Klupa: Stevanović, Radin, Munir, Đuričković, Mihajlović, Kosović, Đilas.

93. minut - Umalo da bude 4:1 za Partizan! Đurđević je raspalio po lopti s ivice kaznenog prostora, ali je Manojlović fantastično reagovao.

91. minut - Ristićev faul na Đuričkovićem, gotovo na ivici šesnaesterca, u levom uglu. Manojlović hvata loptu bez problema.

- Utakmica je produžena za tri minuta.

89. minut - I dalje crveno-beli ne odustaju od pokušaja da dugim loptama pronađu neko rešenje. Ne prolazi.

86. minut - Rezultat nije dobar, ali Crvena zvezda ne odustaje od toga da napravi čudo u završnim minutima. Ipak, ništa konkretno se ne dešava.

85. minut - Povređenog Miletića menja Milan Radin. Zvezda i dalje na samo jednoj izmeni.

83. minut - Auh... Izgleda kao da je Nemanja Miletić doživeo težu povredu. Lekarski timovi utrčali su na teren, a sudija traži da se izvrši izmena. Krivac je Boaći, koji je oštrim startom zaustavio Partizanovog defanzivca. Za to je dobio žuti karton.

80. minut - GOL, GOL, GOOOL! Šah-mat! Deluje kao gol za veliki trijumf Partizana! Strelac je Leonardo, koji je danas upisao dva pogotka i asistenciju. Crvena zvezda je razbijena u paramparčad u ovim trenucima. Fantastična akcija u režiji Petra Đuričkovića i Leonarda, posle koje je ispala kompletna Zvezdina odbrana. Jedan od krivaca je Le Talek, koji je prvo pratio Leonarda, a onda ga pustio da utrči u slobodan prostor i "bocne" loptu preko Manojlovića.



78. minut - Nova promena kod gostiju. U igru ulazi Nebojša Kosović, a izlazi Tavamba. Očigledno je da je Marko Nikolić rešio da pojača vezni red pred završnih desetak minuta.

77. minut - Uglavnom se igra na sredini terena, ali Zvezdini pokušaji sada se svode na daleke lopte ka Boaćiju. Bezuspešno.

75. minut - Prva promena i kod Crvene zvezde. Na klupu će Džon Ruiz, a na teren ide Slavoljub Srnić.

74. minut - Zvezda je kažnjena za sve propuštene šanse u uvodnoj sekvenci drugog poluvremena. Sada kao da panika hvata domaće redove, jer pokušavaju da organizuju brze napade. Ali, ne polazi im za rukom.

72. minut - Prva izmena na utakmici i pravi je Marko Nikolić. Na teren ulazi Petar Đuričković, a izlazi Marko Janković.

68. minut - GOOOOOL! Veliki kiks Filipa Manojlovića, ali ne može mu se mnogo ni prigovoriti s obzirom da je "skinuo" tri zicera. Strelac je Leandre Tavamba posle Leonardovog kornera s desne strane. Tavamba je bio najviši u skoku, iako je Manojlović mogao mnogo bolje da reaguje. Mada, ostaje pitanje da li je bilo kontakta pre gola...



64. minut - Evo i gužve u Zvezdinom kaznenom prostoru. Marko Janković izveo je slobodan udarac sa gotovo 20 metara, desno skroz iskosa. Njegova lopta uspela je čak i da padne u peterac, ali nije bilo opasnosti. A vrlo lako je moglo da bude.

63. minut - Everton i dalje deluje kao nepremostiva prepreka za Zvezdinu ofanzivu, ali ne može ni Brazilac da bude na svim delovima terena. Ipak, aktuelni šampion ne odustaje od napadačkog fudbala.

60. minut - Ređaju se Zvezdini napadi, ali zasad nije toliko opasno. Partizanova odbrana trenutno trpi jak pritisak. Ono što domaći tim neprestano radi je da napada bokove, posebno levi odbrambeni, gde operiše Miletić. Izgleda da su crveno-beli pronašli slabu tačku rivalu.

58. minut - Partizan pokušava da uspori tempo igre, ali crveno-beli deluju odlučno da napadnu poslednju liniju protivničke odbrane i pokušaju da zaokrenu rezultat u potpunosti. Kao da su se uloge promenile u drugom delu, gledano šta se sve dešavalo u prvih 45 minuta.

54. minut - Sada je Crvena zvezda ta koja je preuzela kontrolu nad utakmicom. Nova prilika za domaćina, opet po desnoj strani. Dobro je u prazan prostor utrčao Donald i dobio loptu, ali je njegov centaršut završio u Kljajićevim rukama.

52. minut - Mičel Donald dobija žuti karton. Pre toga kazne su zaradili Leonardo i Everton posle jednog koškanja na sredini terena. Emocije su sada sve jače.

48. minut - GOOOOOL! Ričmond Boaći donosi izjednačenje! Zvezda je iskoristila uspavanost protivničke odbrane i organizovala brzu kontru koju je povukao Džon Ruiz po desnom boku. Nemanja Miletić je bio taj koji se "uspavao", a posle rezantnog dodavanja po zemlji Boaći je zatresao mrežu bez problema i zapalio severnu tribinu. E, sada se igra rasplamsava.



47. minut - Prva prilika za Partizan u drugom poluvremenu. Marko Janković je prihvatio loptu na nekih 35 metara od gola, po sredini, ali umesto da pokuša da organizuje opasniji napad, raspalio je iz sve snage i... Bio neprecizan.

18.46 - Počeo je drugi deo igre. Partizan izvodi loptu s centra i napada s desne na levu stranu. Zasad deluje da nema nekih promena u sastavima oba tima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

- Sudija Danilo Grujić produžio je prvi deo igre za jedan minut, gde se ništa posebno nije dešavalo. Utisak je ostavio Everton, koji je "pohapsio" gotovo sve Zvezdine lopte u začetku akcija. Suvereno je delovao Brazilac tokom celog prvog dela.

44. minut - Steže se obruč oko šesnaesterca Crvene zvezde. Partizan ponovo vrši jak pritisak na odbrambenu liniju crveno-belih i tako sprečava da se lopta prebaci na suprotnu stranu.

43. minut - Novi loš potez Le Taleka, koji jedab obećavajući napad baca u propast, pošto je poslao loptu, narodski rečeno - jako i nikome.

40. minut - Everton pravi faul nad Kangom na nekih 30 metara od gola, s leve strane. Upravo Kanga uzima loptu, da izvede kazneni udarac. Dobar šut! Ali, nedovoljno brz da matira Kljajića.

38. minut - Potpuna konfuzija u domaćim redovima na sredini terena. Pogubljeno deluju Kanga i Le Talek u ovim trenucima...

34. minut - Kakva prilika za Crvenu zvezdu, gotovo ni iz čega. Ristić je dobio fantastičnu loptu od Plavšića u prostor, nakon čega je mladi bek uputio snažnu loptu u peterac. A onda umalo da Miletić bude strelac autogola. Ipak, korner.



32. minut - Uf, ovo nikako nije izgledalo dobro. Ričmond Boaći izgubio vazduh posle duela s Nemanjom Miletićem, koji ga je nehotice šutnuo u grudi. Nije bilo namere, naravno, odmah su prišli igrači oba tima da pomognu napadaču iz Gane. Sada je sve u redu.

30. minut - Nova šansa za crno-bele! Ovog puta šutirao je Leonardo. Ali, nije to bilo opasno. Prilika je nastala nakon što se Đurđević izborio za loptu posle duela s Lukovićem, nakon čega je uputio dobro dodavanje po zemlji, u prazan prostor. Brazilac je šutirao slabo, direktno u ruke Manojlović.

28. minut - Još jedna šansa za Đurđevića. Ali, ovog puta Manojlović mnogo sigurniji. Uspeo je mladi golman Crvene zvezde da "skrati" ugao Partizanovom strelcu i tako ga onemogući da uputi opasniji šut.



26. minut - DOBRA ŠANSA ZA ZVEZDU! Ristić je poslao upotrebljivu loptu u srce protivničkog kaznenog prostora. Na pravom mestu našao se Boaći, koji je raspalio glavom s nekih 11 metara od gola, ali se Kljajić rastegao koliko je mogao da bi uhvatio loptu. Da nije, rezultat bi bio izjednačen sigurno.



24. minut - Crvena zvezda je krenula u ofanzivu posle primljenog gola, ali i dalje su to akcije bez previše opasnosti po gol Filipa Kljajića.

21. minut - GOOOOOL! Leonardo postiže gol direktno iz slobodnog udarca! Snažan, ali precizan hitac Partizanovog Brazilca, za erupciju zadovoljstva na južnoj tribini.



19. minut - Opasan start Abrahama Frimponga nad Leonardom. I to na nekih 20 metara od gola, levo iskosa. Partizan ima slobodan udarac.

16. minut - Interesantno, Zvezda je izvela već četiri kornera, ali osim one šanse s početka utakmice, ostali pokušaji bili su nedovoljno dobri. Mihailo Ristić je upravo izborio i peti korner. Ništa ni ovog puta.

14. minut - Dosta grešaka pravi domaćin u prosleđivanju lopte. Posebno u trećoj četvrtini terena, gde su dosad igrači Crvene zvezde izgubili dosta lopti. Partizan zasad nema problem da sačuva svoj šesnaesterac, tek nekoliko letimičnih pokušaja s druge strane.

11. minut - Zvezdini fudbaleri ne uspevaju da izađu na kraj s visokim pritiskom Parnog valjka. Partizan znatno konkretniji u ovim minutima i drži ritam s početka meča.

9. minut - VELIKA PRILIKA ZA PARTIZAN! Uroš Đurđević ostao je u situaciji "1 na 1" sa Filipom Manojlovićem, ali je Partizanov golgeter šutirao direktno u mladog Zvezdinog čuvara. Odličan potez Tavambe, koji je jednim potezom prebacio celu odbranu crveno-belih i stvorio strašnu šansu svom saigraču.



7. minut - Zasad ovaj večiti derbi ima dobar tempo, ali ni jedni, ni drugi ne uspevaju da zadrže loptu duži vremenski period. Ali, želja postoji. Partizan pokušava da dugim loptama uposli Tavambu, dok Zvezda radi sve kako bi obezbedila opasniju šansu preko bokova.

- Na južnoj tribini osvanula je "šetalica" Srđana Kneževića kako gazi Dejana Lekića, a ispod slike stoji tekst sledeće sadržine:

"Partizane, živimo samo za tebe, gazi i vređaj sve oko sebe".

4. minut - Beležimo i prvi Partizanov udarac ka golu Zvezde, ali je Marko Jevtović loše zahvatio loptu. Otišla je daleko iznad gola.



3. minut - Dva uzastopna kornera za Partizan. Ali, bezopasno, Leonardo je ozbiljno podbacio kod izvođenja drugog udarca. Prvi je išao na prvu stativu, ali je Aleksandar Luković raščistio situaciju.

2. minut - Odmah opasna šansa za Crvenu zvezdu! Kanga je izveo korner s leve strane, Damijan Le Talek je zahvatio loptu glavom, ali je ona prošla na nekih metar i po pored desne stative.



1. minut - Evo i prvog kornera na utakmici, izvešće ga Gelor Kanga.

17.41 - Utakmica je počela.

- Crvena zvezda će imati prvi napad, odnosno izvešće loptu sa centra prva. Partizan će napadati s leve na desnu stranu.

17.35 - Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku bivšeg saigrača, sada mlade nade Liverpula - Marka Grujića.

17.28 - Situacija na tribinama popravila se u odnosu na pre nešto više od 20 minuta. Na stadionu je sada između 16.000 i 17.000 navijača dva najveća srpska kluba. Opet, daleko ispod očekivanog...

17.26 - Ono što je u ovom trenutku izvesno jeste da će početak 154. večitog derbija - kasniti. Ne mnogo, ali fudbaleri koji su se zagrevali na terenu tek sada su krenuli ka ulazu u tunel.

17.05 - Kako nam javljaju izveštači sa lica mesta, na tribinama najvećeg srpskog stadiona 25 minuta pre prvog sudijskog zvižduka nalazi se manje od 10.000 gledalaca! Tačnije, negde oko 8.000. Naravno, ostaje još prostora da se situacija popravi do početka utakmice... Bilo kako, očajna poseta.

Večiti derbi, 154. po redu. Potencijalno odlučujući u borbi za šampionsku titulu, jer bi Crvena zvezda u slučaju prve pobede u tri ovosezonska okršaja sa Partizanom večitom rivalu odmakla na šest bodova razlike, a kako je bila prva u regularnom toku crno-belima ne bi bilo dovoljno ni da se poravnaju na tabeli sa komšijama sa druge strane Topčiderskog brda.

MOZZART KVOTE: (2,30) Crvena zvezda (3,25) Partizan (3,20)

Stigao je i zvaničan sastav domaćina na stadiona "Rajko Mitić". Isti koji smo i najavili. U Partizanu promena. Marko Nikolić je ipak odlučio da zaigra sa dva špica. Mora da pobedi, pa će od prvog minuta na terenu biti Uroš Đurđević i Leandre Tavamba. Iza njih i golgeterski raspoloženi Leonardo.

Na popularnoj "Marakani" Partizan tradicionalno loše prolazi.

Što se tiče samog ambijenta, dan posle završenih uskršnjih praznika nikad veće obezbeđenje oko Autokomande, a prema izveštajima medija ni ono nije sprečilo incidente. Navijači Partizana već su sukobili sa pripadnicima organa reda i mira dok su pokušavali da od Autokomande do južne tribine dođu ulicom Ljutice Bogdana. Pošto ona prolazi pored severne tribine sa najvernijim Zvezdinim navijačima Žandarmerija to nije dozvolila. I to je bio okidač. Nadamo se poslednji danas.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.