ZVEZDA POSTAVILA REKORD U EVROLIGI: Poznat broj gledalaca večitog derbija

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 12:13

ZVEZDA POSTAVILA REKORD U EVROLIGI: Poznat broj gledalaca "večitog" derbija

Imaju čime da se pohvale...

Četvrti evroligaški večiti derbi pripao je košarkašima Zvezde! Izabranici Joanisa Sferopulosa su, mnogo lakše nego što se očekivalo, uspeli da pobede Partizan u 19. kolu najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi i to rezultatom 88:72, a poznat je i zvanični podatak o poseti.

Praznik košarke u beogradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << „Areni“ doneo nam je pravi spektakl. Košarkaši tima sa Malog Kalemegdana ušli su ozbiljno u meč, igrali su sjajno u odbrani, te su bez mnogo muke uspeli da dođu do dvocifrene prednosti tokom prvog poluvremena. Odlična igra crveno-belih nastavljena je i tokom treće i četvrte deonice. Davali su „znake života“ na momente izabranici Željka Obradovića. Najozbiljnija pretnja bila je na nešto više od tri minuta do kraja meča kada je Frenk Kaminski pogodio trojku i prvi put još od prve deonice smanjio zaostatak svog tima na jednocifren broj poena 77:68. Ipak, bila je prisebna Crvena zvezda, koja je na kraju došla do potpuno zasluženog trijumfa.

Poznato je i da je meč ispratio sledeći broj navijača - 20.143. To je ujedno i klupski rekord Crvene zvezde u Evroligi. Izvesno je i da je u hali bilo više navijača, ali ovo je zvanični broj overenih karata za ulazak u halu. Podsećanja radi, Partizan drži rekord sa 10 mečeva u samom vrhu najgledanijih evroligaških utakmica - na prvom mestu je duel Partizan - Panatinaikos iz 2009. kada je bilo 22.567 gledalaca u pobedi crno-belih, sa 63:56. Naravno, i ovaj podatak treba uzeti sa rezervom jer je sigurno bilo više navijača.

Slična je situacija sa svim utakmicama u samom vrhu, a pamti se i duel Panatinaikosa i Barselone iz aprila 2013. u OAKA Areni, kada je procenjeno da je u hali bilo oko 30.000 ljudi, a zvanično je prijavljen podatak od 18.300 gledalaca, pa ovaj meč nije ulazio u tabele Evrolige.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka,   Beogradska Arena

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Večiti" na TV B92 – Zvezda, pa Partizan

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 00:27

Beogradski "večiti" rivali nastavljaju takmičenje u ABA ligi, a direktni prenosi mečeva Crvene zvezde i Partizana su na TV B92.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.