Večiti zajedno pošumljavali

Izvor: RTS, 27.Feb.2013, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Večiti" zajedno pošumljavali

Košarkaši Zvezde i Partizana učestvovali u akciji sađenja drveća na Novom Beogradu i na taj način promovisali akciju "Pošumi Beograd" u organizaciji Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Akciji, koja je održana u novobeogradskom bolku 61, odazvali su se prvotimci Zvezde Branko Lazić, Bojan Subotić i Aleksandar Cvetković, dok su Partizan predstavljali Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov i Žofri Lovernj.

Milosavljević je tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da mu je drago što je udružio snage sa kolegama iz Zvezde i pomogao Beogradu da bude zdraviji i lepši.

"Ako smo ovom akcijom podstakli bar jednu osobu, a nadamo se da jesmo i mnogo više, da malo razmišlja o zaštiti životne sredine i da se odgovornije ponaša prema njoj, smatraćemo da je akcija uspela", rekao je Milosavljević.

Zadovoljstvo zbog učešća u akciji u ime Zvezdinih igrača izrazio je Lazić.

"Partizan je naš sportski rival, ali van terena svi imamo iste ciljeve. Bilo je zadovoljstvo učestvovati sa crno-belima u ovoj akciji, sport i ekologija idu ruku pod ruku i zato ćemo se uvek odazvati ovakvim pozivima", rekao Lazić.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan zahvalio se košarkašima večitih rivala što su se odazvali akciji i poželeo im sreću u nastavku sezone.

"Veoma mi je drago što su se naši najbolji košarkaši uključili u akciju koja je od neprocenjivog značaja za očuvanje životne sredine. Njihovo angažovanje će sigurno pomoći da se ekološka svest svakog pojedinca u Beogradu, ali i šire, podigne na viši nivo", rekao je Trivan.

Akcija sađenja mladica, u kojoj je posađeno 36 stabala kuglastog jasena, deo je projekta "Pošumi Beograd", koja se realizuje u okviru Strategije pošumljavanja Beograda usvojene 2011. godine.

Strategija predviđa da se u narednih 20 godina godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.