Uvertira za derbi – Zvezdi teže, Partizanu lakše

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 11:19

Uvertira za derbi – Zvezdi teže, Partizanu lakše

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana nastavljaju tesnu šampionsku trku u subotu - nedelju dana pred njihov međsuboni duel na stadionu "Rajko Mitić".

Da li će crno-beli večiti derbi čekati kao lider ili će to biti Zvezda, biće poznato nakon današnjih duela beogradskih timova sa TSC-om i Železničarom.

Jasno je i ko će imati teži zadatak u subotu, u okviru 23. kola Superlige.

Šampion gostuje viceprvaku države.

TSC je ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - za ovaj klub istorijske zbog igranja u Ligi Evrope i osvajanja boda u tom takmičenju, pokazao koliko je kvalitetan, uigran, i koliko je neugodan i po Zvezdu i Partizan.

Lazetićev tim je u oba meča sa "večitima" ostao neporažen.

Pamti se čuvena pobeda u Humskoj jesenas (4:0), a dobar osećaj tim iz Bačke Topole poneo je i sa našeg največeg stadiona zbog gola Zvezdi u poslednjim minutima meča - za egal 1:1.

Sada, Zvezdi "gori pod nogama".

Svesni su u Ljutice Bogdana da bi eventualni kiks bio poguban u šampionskoj trci i nema dileme da će Milojević i igrači na terenu trećeplasiranog tima lige učini sve da donesu bodove u Beograd.

Neć kalulisati trener Zvezde, nema ni prostora za tako nešto, najavio je najjači sastav bez obzira na to što takva ideja nosi i određene rizike pred derbi sa Partizanom.

Crno-beli svoj meč protiv Železničara igraju dva i po sata kasnije.

Na papiru, očekuje ih lakši posao nego večitog rivala u vojvođanskoj ravnici.

U Humskoj, iz vizira igrača i navijača crno-belih, ne sme biti greške protiv autsajdera i novajlije u ligi koji se, doduše, nikako ne sme potceniti - na to upućuje i tesna pobeda u Pančevu u prvom delu sezone.

Trener lidera Igor Duljaj za ovaj meč ne može da računa na prvog golmana Aleksandra Jovanovića (kartoni), ni na drugog Nemanje Stevanovića, pa će među stative stati Miloš Krunić.

Biće to i debi Batajničanina koji je zimus pojačao konkurenciju na golu Partizana.

Zvezda, kao i Partizan, podsetimo, imaju maksimalan učinak u prva tri kola "prolećnog" dela sezone koja, kako stvari stoje, već ove nedelje ulazi u najuzbudljiviju fazu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda premirala Partizanovog rivala? Stiglo hitno saopštenje

Izvor: B92, 02.Mar.2024

Ni dueli 24. kola Mozzart Superlige Srbije nisu prošli bez saopštenja kao uvertira u mečeve TSC-a i Crvene zvezde, odnosno, Partizana i Železničara...Prethodnih dana bilo je različitih informacija u fudbalskim kuloarima da će Zvezda premirati Železničar ukoliko "otkine" bodove Partizanu...Navodno...

Nastavak na B92...

Partizan dobio Železničar i dva "nova" igrača za derbi VIDEO

Izvor: B92, 02.Mar.2024

Fudbaleri Partizana savladali su u Humskoj ekipu Železničara (3:1), u meču 23. kola Superlige Srbije.

Nastavak na B92...

Partizanu "večiti derbi" i borba za trofej Kupa

Izvor: B92, 02.Mar.2024

Košarkašice Partizana 1953 pobedile su Crvenu zvezdu i plasirale se u veliko finale Kupa Milan Ciga Vasojević u niškoj dvorani „Čair“,..One će u nedelju od 19.00 sati igrati sa boljim iz duela Mega MIS – Kraljevo...Utakmica je počela sa dosta promašaja na obe strane, pa je posle tri minuta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.