Topić započeo, Teo okončao – Zvezda (uz manje turbulencije) završila večiti za poluvreme

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 23:03

Topić započeo, Teo okončao – Zvezda (uz manje turbulencije) završila "večiti" za poluvreme

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 88:72 u meču 19. kola Evrolige.

Bio je to treći "večiti" derbi ove sezone nakon što su crno-beli dobili prva dva, ali je uprkos tome zvezdaška javnosti pokazala veliko interesovanje, pa i spremili posebnu koreografiju.

Verovali su navijači crveno-belih i ispostavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da su i imali razlog za to, jer je za njihov tim ovo bio jedan od, makar ako je suditi prema semaforu, lakših derbija u istoriji.

Utakmicu je u startnoj postavi započeo i poenima otvorio Nikola Topić, a poluvreme je uz zvuk sirene završio trojkom njegov mentor Teodosić za ogromnih +21.

Niko nije očekivao da će bilo koji tim imati tako veliku prednost na pauzi, trebalo je da to bude još jedan neizvestan susret, ali samo letimičan pogled na statistiku pokazuje gde je pošlo po zlu za Partizan.

Crno-beli su značajno slabije šutirali i posle 20 minuta imali tek 22,2 odsto za tri i 47,4 odsto za dva naspram Zvezdinih 60 odsto za dva i 50 odsto za tri. Međutim, nije reč bila samo o pogođenim šutevima.

Partizan je izgledao bezidejno u napadu u grotlu krcate "Arene", te nisu uspevali da stvore otvorene pozicije za šut zbog agresivne odbrane protivnika.

Crno-beli su u prvom poluvremenu imali tek dve asistencije, što dovoljno svedoči o soliranju igrača Željka Obradovića koji su od 29 poena tek mali procenat imali onih asistiranih.

Bezidejnost u napadu je dovodila i do izgubljenih lopti, kojih je Partizan imao duplo više od Zvezde (devet naspram četiri).

Sa ulaskom Fredija Gilespija, potom i problemima sa faulovima Bruna Kabokla (tri lične) u odsustvu Zeka Ledeja, postalo je jasno da Partizan na ovom meču nema odgovor ni na skoku. Zvezda je imala previše drugih šansi za koš, koje su po pravilu koristili.

Zaključak je da gotovo ništa nije funkcionisalo u igri Partizana, odnosno da je u prvom poluvremenu, rečima Željka Obradovića, igrao samo jedan tim.

Uskoro opširnije.

Posle trijumfa nad Fenerbahčeom, Zvezdi je ovo drugi trijumf u nizu, a osmi u sezoni. Uz to imaju i 11. poraza. U narednom kolu igraju protiv Asvela u Lionu.

Partizan je zabeležio i deveti poraz i mogao bi da ispadne iz Top 10 koji u većoj ili manjoj meri vodi u nokaut fazu. Sledeća stanica za crno-bele je Istanbul i utakmica protiv Fenerbahčea.

Evroliga, 19. kolo:

Fenerbahče – Makabi 109:74

Crvena zvezda – Partizan

Asvel – Žalgiris

Olimpijakos – Monako u toku

Petak:

19.00 Alba – Virtus

20.30 Barselona – Baskonija

20.30 Armani – Bajern

20.30 Valensija – Panatinaikos

20.45 Real Madrid – Efes

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GOSPODSKI GEST SFEROPULOSA NAKON MEČA: Obradović mu ovo sigurno neće zaboraviti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024

Umalo da dođe do incidenta....Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 88:72 u meču 19. kola Evrolige. Prepuna "Arena" Zvezdinih navijača burno je slavila pobedu, a za dlaku je izbegnut incident prilikom izlaska igrača Partizana sa parketa, kao i trenera Željka Obradovića...Naime,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Crvena zvezda razbila Partizan

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jan.2024

Košarkaši Crvene zvezde savladali su vječitog rivala Partizan rezultatom 88:72 i tako zabilježeili prvu pobjedu ove sezone u susretu ova dva rivala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.