Superliga: Zvezda zadržala vođstvo, pobede favorita

Izvor: Glas javnosti, 18.Okt.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Superliga: Zvezda zadržala vođstvo, pobede favorita

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na prvo mesto tabele, pošto su u gostima pobedili Slobodu Sevojno sa 3:0 i tako povratili prednost od tri boda u odnosu na "večitog" rivala.

Poredak u vrhu se nije promenio, pošto su pobede zabeležili i Vojvodina i Rad, kao i Partizan u petak.

Zvezda je tako nanela prvi poraz Slobodi i došla do svog 22. boda.

Partizan je u petak pobedio Smederevo sa 5:3 i ima 19 bodova na drugom mestu.

Treće >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mesto zadržala je Vojvodina, koja je u finišu pobedila u gostima kulski Hajduk sa 1:0. Ta

utakmica bila je prekinuta na pola sata, jer su gostujući navijači ubacivali pirotehniku u teren, tako da je tribina morala da bude ispražnjena.

Trijumf Vojvodini doneo je Nemanja Bilbija u završnici utakmice.

Zvezda je do pobede došla u završnici prvog i na početku drugog poluvremena, kada su golove postigli Miloš Trifunović u 44. i Oliveira Savio u 50. minutu.

Sloboda Sevojno se posle oslobodila i preuzela kontrolu, ali je beogradski tim ipak iz kontranapada došao do 3:0, golom Andrije Kaluđerovića.

Rad je na svom terenu posle preokreta pobedio Borac iz Čačka sa 3:1. Nebeskoplavi sa Banjice su, za razliku od prošlih sezona, kada su često gubili utakmice u finišu, napravili preokret i pobedili u poslednjih 10 minuta.

Borac je poveo u devetom minutu golom Aleksandra Ignjatovića i čuvao je prednost i branio se od brojnih napada sve do 80. minuta, kada je Mario Maslać srušio Luku Milivojevića u šesnaestercu.

Siguran izvođač penala bio je Miloš Dimitrijević. Rad je nastavio da napada i do prednosti je došao u 89. minutu, kada je Vlada Jovančić lobovao golmana Borca.

Rezultati: Hajduk - Vojvodina 0:1 (Bilbija 87'), Rad - Borac 3:1 (Dimitrijević 80' (p) Ignjatović 9' Jovančić 89' Luka 90'+). Sloboda - Crvena zvezda 0:3 (Trifunović 44' Savio 50' Kaluđerović 85')

Juče: Inđija - Javor 1:1 Čukarički - BSK 0:0 Metalac - Jagodina 1:2 OFK Beograd - Spartak 2:0 U petak: Partizan - Smederevo 5:3

Tabela: Crvena zvezda 22, Partizan 19, Vojvodina 18, Rad 17, Spartak 13, OFK Beograd  13, Jagodina 12, Sloboda 11, Smederevo 10, Borac 10, Inđija 8, BSK 7, Javor 5, Metalac 2, Čukarički 2, Hajduk 1 bod.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.