Izvor: MozzartSport.com, 07.Apr.2021, 20:34

Stanković: Otklonili smo zarez koji je postojao, titula još nije osvojena

Strateg crveno-belih pohvalio je izabranike posle pobede u večitom derbiju (1:0)

Dejan Stanković nije skrivao zadovoljstvo nakon pobede Crvene zvezde u večitom derbiju zahvaljujući kojoj je njegov tim uvećao prednost na 12 bodova u odnosu na večitog rivala.

"Godinu dana jakog rada, odricanja, žrtvovanja i poštenog odnosa. Ovi momci su ovo zaslužili. Rekao sam juče >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da mi je srce puno kad ih vidim ovako, kao grupu. Bilo loše ili dobro, nema veze. Prvo poluvreme je bilo loše, u redu, znamo zašto je bilo loše, drugo poluvreme je bilo dobro, znamo i zašto je to tako. Ne bežimo od odgovornosti. Ipak, sad je sve to nebitno. Bitni su ovi momci, oni su duša Crvene zvezde, zlato kluba i zahvaljujem im se na godinu dana poštenog, lojalnog odnosa prema meni, dresu i navijačima. Zahvaljujem se i klubu na podršci, Zvezdanu Terziću, Mitru Mrkeli, Džaji i Tozi. Stali su iza mene i kada nije bilo dobro, savetovali me. Porastao sam kao trener. Drago mi je što sam dobio ovaj derbi jer je uvek postojao neki zarez, ali to je samo jedna karika u procesu, u lancu koji čeka ove momke. Ja sa njima mogu da idem gde god hoćete", rekao je šef stručnog štaba crveno-belih.

Šampion Srbije je golom Mirka Ivanića prekinuo niz od pet utakmica bez pobede u večitom derbiju i 18. uzastopnim slavljem u šampionatu nastavio pohod ka odbrani trona.

"Nije stavljena tačka na šampionsku borbu. Posle ove utakmice moramo da overimo brejk. Idemo u Ivanjicu da protiv Javora to učinimo. Dok ne bude matematički osvojena kruna, ništa nije gotovo. I plus devet je bila ogromna prednost, a kamoli plus 12. Realista sam, 12 bodova jeste mnogo, ali ne želim da spustimo gard i da to ispadne smešno i da se, ne daj Bože, brukamo negde. Mi smo Zvezda i to ne smemo da zaboravimo. Žao mi je što Marakana nije bila puna, zaboli smo pogrešno vreme, ali se nadam da će ovo sve proći i da će, ako da Bog da osvojimo titulu, da nas dočeka pun stadion u kvalifikacijama za Ligu šampiona".

Znatno bolja igra u drugom poluvremenu donela je crveno-belima prevagu i tri boda, a Stanković je imao specifičan odgovor na pitanje o buđenju njegovih izabranika.

"Čitao sam prethodnih dana analize stručnjaka koji se razumeju u fudbal bolje nego ja, koji znaju šta i kako se dešava i oni mogu bolje da iskomentarišu sve. Mnogo njih se javlja, ali moj uspeh i osmeh su odgovor", rekao je Stanković.

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.