Stanković: Derbi je svetinja, jedva čekam da počne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković: Derbi je svetinja, jedva čekam da počne

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je danas da jedva čeka sutrašnji, 162. večiti derbi protiv Partizana, njegov prvi u ulozi šefa stručnog štaba, i poručio da će pobednika, kao i mnogo puta kroz istoriju, odlučiti sitnice.

"Hvala Bogu svi su zdravi, imaću slatke muke za 11, za klupu i nadam se da ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi zajedno kao tim želeti da dođemo do pobede", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

On je ponovio da uvek ima malo treme pred utakmicu, s tim da kad je derbi u pitanju, ulazi se malo više u sitne detalje.

"Mnogo je lepo pričati kao navijač, očekivati napadački fudbal, ali kad si trener, uvek mora malo taktike, nekad i više. Sigurno je da nećemo odustati od naše igre, nekad vam protivnik to dozvoli, nekad ne. Za nas je Partizan najvažnija utakmica i bićemo spremni 300 posto", rekao je Stanković.

"Derbi je uvek donosio mnogo iznenađenja, gde god odem pitaju me što Zvezda nije igrala dobro na prethodnim derbijima, a imala je ozbiljnu sezonu. Možda jednostavno nije 'legla' utakmica, možda je protivnik imao motiv više", rekao je Zvezdin trener.

On je mladim fudbalerima crveno-belih koji bi sutra trebalo da odigraju prvi seniorski derbi poručio je da je "bitno samo da uživaju".

"Ja sam možda i više srećan od njih što će igrati jer će im to ostati, kao i meni, prvi derbi, za ceo život. Ne verujem da ću im reći nešto posebno, dovoljno derbi sam po sebi nosi pritisak, ne bih im ja nešto dodavao", istakao je Stanković i dodao da ne bi prihvatio remi jer se to krši s njegovim karakterom.

Stanković je poručio da je nemogući napraviti paralelu između rimskog, milanskog i beogradskog derbija.

"Imao sam sreću da sam igrao sva tri. Milan - Inter je spektakl u svakom smislu, Roma - Lacio je s puno tenzije, dve nedelje pre i posle utakmice se ne izlazi iz kuće, bez obzira kakav je rezultat. Ipak, ovaj naš je poseban, igraš ga prvo kao navijač, pa kao igrač i sad kao trener. Derbi je svetinja, tako će i ostati za mene", naglasio je Stanković.

On je na kraju na pitanje da li trener rivala Savo Milošević i on mogu jedan drugog da iznenade, rekao:

"Savo mene ne može, ni s postavom, ni s taktikom. Znamo se dobro, kao saigrači i prijatelji. Ja njega možda i mogu", istakao je Stanković i poručio da zna startnih 11.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić".
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.