SL: Zvezda menja formaciju pred gostovanje u Čačku, Partizan može da padne na 5. mesto!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Nov.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Zvezda menja formaciju pred gostovanje u Čačku, Partizan može da padne na 5. mesto!

Gostovanje aktuelnog šampiona i lidera na tabeli Crvene zvezde poslednjeplasiranom Borcu iz Čačka, kao i duel Partizana i Novog Pazara u Humskoj obeležiće 15. kolo fudbalske Superlige Srbije.

Crveno-beli pozivaju na oprez protiv Čačana, koji imaju samo jednu pobedu u prethodnih 14 utakmica, iz najmanje dva razloga - domaćin ima novog trenera Mladena Dodića, plus loš teren na stadionu kraj Morave, sličan onom u Subotici, gde je tim Miodraga Božovića pre dve nedelje "prosuo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dva boda.

Miodrag Grof Božović je odlučio da za ovaj meč promeni taktiku i u napad krene sa dva špica. Nešto što nismo navikli da gledamo kod crnogorskog stručnjaka. Jedina dilema je da li će Sikimiću u napadu društvo praviti Ugo Vieira ili Džon Ruiz koji može da odgovori na toj poziciji.

- Uvek sam govorio da volim da igramo na gol više, tako se i sada nadam da će biti dosta golova, ali i da ćemo mi postići makar jedan gol više. Očekujemo da osvojimo tri boda iako znamo da će biti vrlo teško, jer je Borac za nas uvek neugodan protivnik. Biće inspirisani, kao i uvek kada igraju protiv nas – štaviše, oni pronađu dodatnu inspiraciju kada smo im mi protivnici i zato očekujemo tešku utakmicu. Promenili su trenera, a to uvek nešto dobro donese. S obzirom na to da su to uradili pre dva dana, ne verujem da je Dodić imao dovoljno vremena da nešto specijalno promeni. Biće težak teren, takođe, ali nadamo se da ćemo uprkos tome pokazati svoj kvalitet – rekao je Božović ma konferenciji.

Foto: Marko Todorović

Partizan čeka Pazarce u nedelju sa željom da upiše nova tri boda i nastavi "pritisak" na komšije, ali i trku za Vojvodinom koja je pobedila Radnik u petak rezultatom 2:0.

- Moramo da budemo tim, kao što smo u većem delu prethodnih utakmica, a ne grupa pojedinaca. Daleko od toga da nas drugo mesto zadovoljava do kraja jesenjeg dela sezone, a kamoli na kraju. Pobedom nad Pazarom omogućila bi nam dobar ambijent pred reprezentativnu pauzu - rekao je Marko Nikoloć.

Od ostalih mečeva izdvaja se mali beogradski derbi između Čukarickog i Voždovca, gde će ekipa sa Banovog brda pokušati da pobedom uhvati priključak na tabeli i krene u pozitvnu seriju.

Raspored 15. kola:

Foto: Marko Todorović

Petak:

Vojvodina - Radnik 2:0

Subota:

Čukarički - Voždovac 13.30

Bačka - Napredak 13.30

Rad - Metalac 13.30

Spartak - Mladost Lučani 13.30

Borac Čačak - Crvena zvezda 17.00

Nedelja:

Javor - Radnički Niš 13.30

Partizan - Novi Pazar 17.00

Tabela: Crvena zvezda 35 bodova, Vojvodina 32 (+1), Partizan 29, Napredak 28, Radnički Niš 27, Mladost Lučani 25, Spartak 19, Rad 18, Metalac 16, Radnik 15 (+1), Javor 14, Voždovac 14, Novi Pazar 12, Bačka 1, Čukarički 10, Borac Čačak 8.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Fudbal,   Subotica

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meč Borac - Zvezda u znak sećanja na nastradalog navijača, Božović iznenadio sastavom (foto)

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2016

U 17 časova u Čačku se igra poslednji današnji meč 15. kola Superlige...Domaći Borac dočekaće aktuelnog šampiona, Crvenu zvezdu, a pre početka meča je otkrivena spomen ploča navijaču Crvene zvezde Aleksandru Jaćimoviću, koji je nastradao uoči prethodnog, prošlosezonskog susreta ove dve...

Nastavak na Sportske.net...

Sikimić probio bedem Borca, Zvezdin minimalac u Čačku! (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2016

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Borca rezultatom 1:0 (0:0) u 15. kolu Superlige Srbije...Po izuzetno teškom terenu i u lošim uslovima, crveno-beli su posle velike borbe došli do pobede pogotkom Predraga Sikimića u 72. minutu...Crveno-beli će ostati lideri na tabeli posle ovog...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.